Foci-Eb: megkérdeztük a mesterséges intelligenciát, meddig juthat a magyar válogatott

magyar válogatott, foci-Eb, skót-magyar
AFP/AFP or licensors - AFP
remény foci-eb 2024 továbbjutás Szoboszlai Dominik
Az Európa-bajnokság akkor igazán izgalmas, ha országunk fociválogatottjáért izgulhatunk, és mi most ebben a szerencsés helyzetben vagyunk. A magyar csapat a harmadik helyen végzett a csoportkörben június 23-án, most pedig az a kérdés, hogy meddig juthatnak el. Megkértük a mesterséges intelligenciát, készítsen egy előrejelzést, a csapat esélyeiről.

A mesterséges intelligencia egy fejlett algoritmusokkal dolgozó rendszer, amely a csapatok korábbi teljesítményei, statisztikái és jelenlegi helyzetük alapján képes előrejelzéseket készíteni. Az adatok és az elemzések alapján a magyar válogatott esélyei a következőképpen alakulnak a foci-Eb-n.

magyar válogatott, foci-Eb, skót-magyar
Foci-Eb: a magyar válogatott tagjai a skót-magyar mérkőzés után
Forrás: AFP/AFP or licensors

1. Továbbjutás a csoportkörből: A magyar válogatott jelenleg a harmadik helyen áll a csoportjában, és a továbbjutáshoz legalább két forgatókönyv teljesülésére van szükség a következő három közül:
  - Spanyolország és Olaszország nem kap ki Albániától és Horvátországtól
  - Anglia nyer Szlovénia ellen
  - Portugália és Törökország nem kap ki Georgiától és Csehországtól

2. Nyolcaddöntő: Ha a fentiek közül legalább két forgatókönyv teljesül, ha Szoboszlaiék bejutnak a nyolcaddöntőbe. Az AI elemzése szerint legvalószínűbb, hogy Portugáliával játszanak. Mindkét válogatott erős és jól felkészült, így a magyar csapatnak maximális teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy továbbjusson.

3. Negyeddöntő: Az AI elemzése szerint a magyar válogatottnak reális esélye van arra, hogy bejusson a negyeddöntőbe, ettől tovább azonban nem kell terveznünk. Ehhez azonban szerencsére és maximális teljesítményre lesz szükség, az erős védelem és a csapatkohézió kulcsfontosságú lehet.

A foci-Eb-n bármi megtörtéhet, ezt Csoboth Kevin tegnapi gólja is jól mutatja

Az AI azonban kiemeli, a szurkolóknak érdemes bizakodni, hiszen a csapatnak megvan az ereje és a tehetsége, hogy meglepetéseket okozzon az Európa-bajnokságon. Ezt igazolja Csoboth Kevin 100. percben rúgott gólja  skót-magyar mérkőzésen, amivel új reményt adott a továbbjutásra. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.