Kalandra fel! Íme a legjobb hazai nyári gyerektáborok listája

Kampus Production -
vakáció nyári szünet gyerektábor ingyenes
Néhány nap és megkezdődik a nyári szünet, az év legjobban várt időszaka. A gyerekek alig várják a tanítás nélküli heteket, a nyári gyerektáborokat. A szülőknek olykor komoly fejtörést okoz melyik tábor lenne a legmegfelelőbb, most nekik szeretnénk segíteni azzal, hogy egy csokorba gyűjtöttük a legjobb lehetőségeket.

A nyári szünet kiváló lehetőség arra, hogy a gyerekek új élményekkel gazdagodjanak, barátokat szerezzenek, és kipróbáljanak olyan tevékenységeket, amelyekre év közben nem adódik lehetőségük. Magyarország számos izgalmas és változatos gyerektábort kínál, ahol a kicsik és nagyobbak egyaránt jól érezhetik magukat. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legjobb nyári gyerektáborokat, amelyek biztosan felejthetetlen élményeket nyújtanak.

nyári gyerektábor
A legjobb nyári gyerektáborok, ahol a gyerekek önfeledten élvezhetik a vakációt
Forrás: Kampus Production

Négy nyári gyerektábor, ahol a gyereked garantáltan jó kezekben lesz

1. Mesetáborok

A Mesetáborok kifejezetten a fiatalabb gyermekek számára kínálnak izgalmas és varázslatos élményeket. Ezek a táborok a mesevilág köré épülnek, ahol a gyerekek különböző mesefigurákkal és történetekkel találkozhatnak. A programok között szerepelnek bábelőadások, mesemondó estek, kreatív kézműves foglalkozások és jelmezes játékok. A Mesetáborok célja, hogy a gyerekek játékos formában fejlődjenek szociális és kreatív képességeik. Az ilyen táborok ideálisak óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára, akik imádják a meséket és szeretnek játszani. 

2. Funside Balaton nemzetközi tábor

A Funside Balaton Tábor egyedülálló élményt kínál a Balaton partján. A táborban - amely Balatongyörökön található -  a gyerekek többféle program közül választhatnak, mint például angol nyelvi kurzusok, szörfoktatás, tánc, valamint különböző sporttevékenységek. A Funside táborban mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebb elfoglaltságot, miközben nemzetközi barátokat is szerezhet. A tábor alsó korhatára nyolc év, a felső pedig tizenhét. Továbbá azok jelentkezését várják, akik minimális alapfokú angol nyelvtudással rendelkeznek.

Hazánkban a statisztikák szerint a városi iskolák minden osztályában, a közösségi és falusi intézményekben minden második osztályban van legalább egy táplálékallergiás gyerek.   Számukra minden étkezés kihívást jelent, egy nyári táborról már nem is beszélve. Éppen ezért van kiemelt jelentősége az olyan kezdeményezéseknek, mint a Táplálékallergia Tábor, amelyről bővebb információkat ide kattinva olvashatsz.

3. Csillagászati tábor

A Magyar Csillagászati Egyesület által szervezett csillagászati tábor különleges élményt kínál az űr és a csillagászat iránt érdeklődő gyerekeknek. A táborban a résztvevők távcsöves megfigyeléseken, előadásokon és interaktív foglalkozásokon vehetnek részt, ahol megismerhetik az éjszakai égbolt csodáit. A tábor célja, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a tudományhoz és inspirációt szerezzenek a jövőbeli tanulmányaikhoz. Ez a nyári gyerektábor kamaszoknak, 14 éves kort betöltött fiatalok számára ajánlott.

4. Ökomenikus Segélyszervezet nyári táborai

Az Ökomenikus Segélyszervezet évente több helyszínen is szervez ingyenes nyári táborokat rászoruló gyerekek számára. Az egy-egy hetes táborokban pénzügyi tudatosság, sport és egészségtudatos életmód, illetve szociális és digitális kompetencia fejlesztő tematikájú heteket tartanak. A kicsik és a nagyobbak közül is sokaknak ezek az alkalmak jelentik az egyetlen nyári vakációs lehetőséget. Ezért kiemelten fontosak azok a programok, melyek a közösség erősítése mellett igazi kikapcsolódást és élményt nyújtanak. Ilyen például az éjjeli kincskeresés, a közös főzés bográcsban, a sportos csapatépítő játékok, a kreativitást és készségeket fejlesztő kézműves foglalkozások, de a biciklitúra is. 

A nyári gyerektábor költségei

A nyári gyerektáborok költségei változóak lehetnek attól függően, hogy milyen típusú tábort választanak a szülők, valamint a tábor hossza és a kínált programok is befolyásolják az árakat. A Funside Balaton nemzetközi tábor esetében egy hétre körülbelül 80 000 - 120 000 forint közötti összegre számíthatnak a szülők, amely tartalmazza az oktatási programokat, a szállást és az étkezést is.  Hasonló árkategóriába tartozik a csillagászati tábor, melynek költsége annak függvényében változik, hogy bentlakásos vagy napközis tábort választanak a gyereknek. A mesetáborok esetében 30-70.000 Ft körüli összeggel lehet számolni, de itt fontos megemlíteni, hogy ezek napközis táborok, tehát ebben az esetben a foglalkozások reggeltől délutánig tartanak. 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.