Titan: hamisak a merülőhajó utolsó perceit rögzítő beszélgetések, soha nem hangzottak el

tragédia merülőhajó titan
Egy hajóskapitány szerint a merülőhajón nem az történt, amit később nyilvánossságra hoztak. Állítja, a Titan átiratai hamisak.

A 2023 júniusában eltűnt merülőhajó, a Titan tragédiája a mia napig mindenkit foglalkoztat. A fedélzetéről készített beszélgetések és a hajónapló is nyilvánosságra került, ám most úgy tűnik: azok hamisak. 

A Titan átiratait meghamisíthatták
A Titan átiratait meghamisíthatták Forrás: AFP

A Titan fedélzetén történt beszélgetést még nem hozzák nyilvánosságra

Lapinformációk szerint a nyomozók arra jutottak, hogy azok a mondatok soha nem hangzottak el a kísérőhajó és a tengeralattjáró fedélzetén tartózkodók között, tehát az átiratot meghamisították.

"Biztos vagyok benne, hogy az átirat hamisítvány. Meg volt rendezve, de az egyelőre rejtély, hogy ki tette és miért"

 - mondta el Jason D. Neubauer kapitány és hozzátette, a Titan és a kísérőhajó valódi beszélgetése a birtokukban van, de a nyomozás ideje alatt nem hozhatják nyilvánosságra.

A Titan mélytengeri búvárhajó, egy magán tengerkutató vállalkozás tulajdonában volt, és minden valószínűség szerint június 18-án merülés közben roppant össze több ezer méter mélységben öt emberrel a fedélzetén, miközben a Titanic roncsait közelítette meg. A búvárhajót napokig keresték, abban a reményben, hogy utasait épségben kimenthetik. A katasztrófában mind az öt ember meghalt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.