Jászai Mari-díjas színésznő távozott az élők sorából

veszteség halál Dobos Ildikó színház
82 évesen hunyt el a Jászai Mari-díjas színésznő. Dobos Ildikó hosszú betegség után távozott.

82 évesen távozott az élők sorából Dobos Ildikó, aki hosszú pályája során játszott Miskolcon, Veszprémben, Szegeden, Szolnokon és Debrecenben is, de vendégszerepelt a Vígszínházban, Győrben és Tatabányán. 2021-ben a Veszprémi Petőfi Színház társulatának örökös tagja lett.

Dobos Ildikó
Dobos Ildikó 82 évesen hunyt el
Forrás: Facebook/Veszprémi Petőfi Színház - Dobos Ildikó

Elhunyt a Jászai Mari-díjas Dobos Ildikó

"Hosszan tartó betegség következtében, 82 évesen távozott az élők sorából Dobos Ildikó. Dobos Ildikó művésznőt a Veszprémi Petőfi Színház saját halottjának tekinti, búcsúztatásáról később intézkedünk. Drága Ildikó! Köszönjük, hogy tehetségeddel megajándékoztad a veszprémi közönséget! Isten nyugosztaljon" - írta Facebook-oldalán a Veszprémi Petőfi Színház, ahol örökös taggá vált a színésznő 2021-ben, miután szinte az egész ország színházaiban játszott hosszú pályája alatt. Nemcsak színdarabokban láthatták őt a nézők, bár rengeteg híres karaktert formálhatott meg a színpadon: Szabó Magda művéből, a Kígyómarásból készült darabban ő alakította Özv. Tóth Jánosnét, Csehov: Három nővérében pedig ő volt Irina, míg Shakespeare: Macbeth című művében Lady Macbeth-et alakította, a Rómeó és Júliában pedig Capuletnét, a sor pedig még hosszan folytatódhatna. Az emberek a tévében is láthatták, a Kivilágos kivirradtig című filmben, A csikós vagy éppen a Tutajosokban.

Mérhetetlen alázattal és akaraterővel rendelkezett, melyről korábbi betegsége tett tanúbizonyságot: 1992-ben súlyos agyi műtéten esett át, melynek következtében járni és beszélni is újra kellett tanulnia. Három hónappal később azonban ő már a színpadon volt. 1977-ben ismerték el munkásságát Jászai Mari-díjjal, de kitüntették Aase-díjjal is 2004-ben. 
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.