Legyen szó ünnepi reggeliről vagy hidegtálas vendégvárásról, a töltött tojás szinte kötelező. A húsvét alkalmából érdemes kipróbálni ezt a két különleges változatot: a pikáns mustáros krém és a friss borsós töltelék üde színfoltja lesz az ünnepnek.
A mustáros töltött tojáshoz: 4 db keménytojás, 50 g tejszínes krémsajt, 40 g mustár, 20-30 g tejföl, só, bors
Elkészítés: A tojásokat hámozzuk meg, vágjuk ketté. A sárgájukat kanalazzuk ki, keverjük simára a krémsajttal, a mustárral, ízlés szerint tejföllel, sóval és borssal.
A borsókrémes töltött tojáshoz: 100 g zöldborsó (mirelit), só, 4 db keménytojás, 40 g tejföl, 1 ek frissen felaprított petrezselyemzöld
A tálaláshoz: saláta, kaliforniai paprika
A zöldborsót enyhén sós vízben főzzük puhára, szűrjük le, és késes aprítóban törjük össze. A tojásokat hámozzuk meg, vágjuk ketté. A sárgájukat kanalazzuk ki, és keverjük krémesre a borsóval, a tejföllel, egy kevés sóval, a petrezselyemmel.
Habzsákból vagy kiskanállal töltsük vissza ezt és a mustáros krémet is a tojásfehérjékbe. Tálaljuk a tojásokat salátával, paprikakockákkal díszítve.
Elkészítési idő: 25 perc
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.