11 folyadék, amit tuti átengednek a reptéri biztonsági ellenőrzésen

Passengers,In,An,Airport
Shutterstock - 06photo
utazás kézipoggyász reptér folyadék
A gyakori utazók már ismerhetik az úgynevezett 3-1-1 szabályt, amelyet az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala (TSA) alkalmaz a repülőtereken. A szabály értelmében a kézipoggyászban lévő folyadék legfeljebb 100 ml űrtartalmú tartályban lehet és egy 1 literes zacskóban kell elférnie. Azonban ez alól létezik kivétel, nem is olyan kevés.

A Condé Nast Traveler nemrégiben beszélt a TSA-val, akik elmondták, hogy vannak bizonyos, kézipoggyászban szállítható folyadékok, amelyek meghaladhatják a 100 ml-es határt. A TSA javasolja, hogy ha ilyen teljes méretű folyadékokat viszel magaddal a repülőgépre, akkor minél előbb értesítsd a biztonsági kapunál dolgozókat, így könnyebben átjuthatsz a biztonsági ellenőrzésen.

folyadék
11 folyadék, amit felvihetsz a kézipoggyászodban a repülőre
Forrás: Shutterstock

11 folyadék, amit felvihetsz magaddal a repülőre

1. Receptre kapható gyógyszerek

Ha receptre kapható gyógyszered van folyékony, gél vagy aeroszol formában, akkor jó hír, hogy a TSA engedélyezi ezek felvitelét a repülőgépre. Javasolják, hogy jól címkézd fel a gyógyszereidet. Ha nem szeretnéd, hogy a gyógyszert kinyissák és teszteljék, vagy átvilágítsák, szólj az alkalmazottaknak.

2. Vény nélküli folyékony gyógyszerek és kontaktlencse folyadék

Ha olyan gyógyszereid vannak, amelyek nem vényköteleset vagy nagy mennyiségű kontaktlencse folyadékod van, gyakran probléma nélkül átviheted a biztonsági ellenőrzésen. A TSA szabályai szerint „a szükséges folyékony, gél és aeroszol formájú gyógyszereket nagyobb mennyiségben is engedélyezik az utazás idejére”.

3. Nedves akkumulátorok

A TSA jóváhagyta a nedves akkumulátorokat is, amelyek elnyelt elektrolitot tartalmaznak. Az akkumulátor feszültsége azonban nem haladhatja meg a 12 voltot, és a wattóra érték nem haladhatja meg a 100 wattórát.

4. Jégcsomagok 

Ha orvosi szükségletek miatt hűtést igénylő dolgokat szállítasz, a TSA engedélyezi a jég- és fagyasztócsomagok szállítását.

5. Folyadékkal töltött játékok

Ha csecsemőd fogzik, és folyadékkal töltött fogzási játékra van szüksége, a TSA engedélyezi ezek szállítását is.

6. Gyermekek és csecsemők ételei, italai

A repülőtereken drága lehet az étel és ital, és előfordulhat, hogy a szükséges élelmiszerek nem kaphatók. A TSA engedélyezi a gyermekek és csecsemők számára szükséges ételek és italok szállítását is.

7. Friss tojás

Az egyik furcsább tétel, amit átvihetsz a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen, egy doboz friss tojás.

8. Anyatej és tápszer

Az újszülött babák és csecsemők szülei örülhetnek, hogy a TSA az anyatejet és a csecsemőtápszert „orvosilag szükséges folyadéknak” minősíti.

9. Biológiai minták

A tudósok, akik kutatási célból folyadékokat szállítanak, zöld utat kaptak arra, hogy repüljenek az anyagokkal.

10. Vámmentes termékek lezárt zacskókban

A vámmentes termékeidet is átviheted a biztonsági ellenőrzésen, ha azok egy zárható zacskóban vannak.

11. Élő hal vízben történő szállítása

Egy másik furcsaság, amit a TSA engedélyez, hogy élő halat szállíts. Ha a halat egy átlátszó tartályban helyezed el, és bemutatod a TSA dolgozónak, akkor át kell engedniük.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.