Kerti bulik szezonja: így dobd fel a hangulatot

kert buli fiatalok
Ground Picture/Shutterstock - Ground Picture
kert buli tipp grill
Itt a kerti buli szezon, a forró nyári esték tökéletesek arra, hogy összegyűljetek a barátokkal és áttáncoljátok az éjszakát. Íme néhány remek tipp, amivel feldobhatod a hangulatot, ha igazán emlékezetes kerti összejövetelt szeretnél adni.

Tombol a nyár, táncoljatok a szabadban! Kerti bulit rendezni nem nehéz, összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel tökéletessé teheted az este hangulatát. 

kerti
Itt a nyár, a kerti bulik szezonja
Forrás: Ground Picture/Shutterstock

Kerti bulik helyszíne: a tánctértől az intim sarokig

Töltsd meg az udvart relaxáló- és ülőhelyekkel, okosan kialakított kerti búvóhelyekkel! A nagyobb terekről leválasztott, kisebb kinti építmények meghitté teszik a szabadtéri időtöltést, és a nagy kerti összejövetelekhez is passzolnak. A kerti buli helyszínének akár egy nyitott sátor is megteszi, ami alá szőnyegeket terítesz, kényelmes párnákkal tökéletes lesz a meghitt beszélgetésekhez. A szúnyogok ellen gyújts füstölőt, az illat elűzi őket a vendégeidtől. 

Kínálj egyszerű falatokat

A nagy hőségben kevésbé kívánják vendégeid az ételt. A menüt úgy tervezd meg, hogy a fogások könnyen fogyaszthatók legyenek. Készíts olyan falatkákat, salátákat, amelyek nem terhelik meg az emésztést.  Ha mégis grillezni szeretnétek, akkor próbáljatok ki néhány új fűszerkeveréket, csirke helyett pedig a bárányhúst. 

A desszertet se felejtsd el

Gondoskodj a levezető fogásról: könnyű édességekkel zárd a vacsorát. Felejtsd el a nehéz süteményeket, a melegben senki sem fogja kívánni ezeket. Desszertnek kínálj gyümölcsöt, vagy fagyit, a nagy hőségben hatalmas sikere lesz.

Gondoskodj a fényekről

Néhány bájos fényfüzér teljesen megváltoztatja a kerted vagy teraszod hangulatát. Ha sok növényed van, a fényeket a levelek között is átvezetheted, ettől sejtelmes lesz a hangulat. Gyertyákkal is készülhetsz, amik illatosak és elriasztják a szúnyogokat. 

Mezítlábas kerti buli

Ha rendszeresen gondozod a pázsitot, meghálálja. Ha a gyep tiszta és gondozott, a vendégeid mezítláb is tölthetik az estét, teljes kényelemben. Akár készíthetsz nekik vendégpapucsot, amit felvehetnek, ha már fáj a lábuk a sok tánctól. 

Extra jégkockák, a koktélok kiegészítői

Rakj gyümölcsöket a jégkocka tartóba: egy szem fagyott málna, kis fürt ribizli látványossá tesz minden italt. Ha jeges kávét kínálsz, készülhet a jégkocka is kávéból, hidd el, sikere lesz.

Ha pedig a vendégeid igazán jó fejek, a buli végén segítenek összepakolni. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.