Nők háborúja – Ezért nem jössz ki az anyósoddal

feleség, férj, anyós, viszály
Shutterstock - Motortion Films
anyós anyósjelölt anyósvicc leendő anyós anyós-meny
Szúrós tekintet, ciki megjegyzések, fagyos hangulat – a párod édesanyja abban a pillanatban vált nagybetűs ANYÓSSÁ, amikor megismerkedtetek. A nők lelke bonyolult, a helyzet drámai, de nem kezelhetetlen.

Az anyósokról keringő legendák tárháza kimeríthetetlen. A nő, aki elvette tőlük egy szem fiukat minden lehet, kivéve kedves, szép és okos. Így a barátnő, menyasszony vagy feleség, státusztól függetlenül próbálja menteni a bőrét és bebizonyítani, hogy igenis megérdemli a boldogságot az imádott férfi oldalán. Van persze rendes, kedves anyós is, de a nők lelke bonyolult, a statisztikák azt mutatják, hogy az anyósok  többségével nem könnyű. 

nők háborúja
Nők háborúja
Forrás: Shutterstock

Nők háborúja: a genetika a ludas 

Az anyatigris minden körülmények között megvédi a gyermekét és az, aki a kicsinyére pályázik, bizony megtámadta az almot. A kedvenc kölykére pályázol, akit pelenkázott, etetett, megmentett a játszótéri huligánoktól, hazavitt, ha túl sokat ivott a tinidiszkó után és otthon alázatosan megette minden vasárnap a rántott húst. Lehetsz akármilyen konyhatündér, házi istennő, minden jótetted csak egy újabb lapáttal tesz rá az amúgy sem könnyű hangulatra, érdemes végigböngészni anyósszelídítő tippjeinket, hátha valamelyik beválik. 

Empátia, empátia, empátia

Amikor a párom bemutatott az édesanyjának, mosolygott egyet, majd hetekig levegőnek nézett...

Értsd meg, neki most nagyon nehéz. Nincs akinek kivasalja az ingeit, nincs, aki megegye az ötven adag töltött káposztát, és nincs, aki hazavigye a muskátliföldet a kertészetből. És olyan sincs, akin kiélje a feszültségét. Még nem érti, hogy miért jobb a fiának veled, mint vele. Pláne akkor, ha nagyon különböző a személyiségetek. Ha anyósod harsányabb és szókimondóbb, frusztrálni fogja a visszafogottságod és higgadtságod. Azt kell vele megértetned, hogy nem ellenségnek jöttél, más és más szerepetek van az életben. 

Nemzetközi konfliktus

Különböző országok, eltérő kultúrák. Ha életed szerelme mellé beszereztél egy olasz anyóst, még véletlen se próbáld megreformálni a tradicionális családi recepteket. Ne törd ketté a spagettit és ne szentségtelenítsd meg a pizzáját ananásszal. Nézz meg néhány olasz filmet, egyből megérted, mi fán terem a családi béke, mindenkinek jobb lesz. 

Szerepek és határok

Mindenkinek egyértelmű helye kell, hogy legyen a családban. Ha külön éltek a családtól, ha együtt, mindenképpen le kell fektetni a szabályokat. Nem illik reggel kilenc előtt és este nyolc után telefonálni. 

A férjem édesanyja minden pénteken átjött és megnézte, mi van a hűtőnkben. Ha valami nem tetszett neki, kidobta. 

Váratlanul beállítani és rendezkedni, megjegyzést tenni a rendre, a tisztaságra, úgy tenni, mintha életképtelenek lennétek, még nagyobb illetlenség. Egy család attól működik jól, hogy összetartanak a tagjai. Megbeszélhetitek, hogy ki miben segít a másiknak, de ez nem jelent alá-fölé rendeltségi viszonyt, és nem válhat rovására egyik fél napirendjének sem. Ha túl sok nektek a kötelező jellegű vasárnapi ebéd, időnként te is meghívhatod őket. Ha más programotok van, igyekezz időben szólni, ne tűnjön lerázásnak.

Legyél gáláns, háláld meg, hogy megkaptad a fiát

A születésnapján elvittem anyósomat egy menő cukrászdába. Mire hazaértünk, a fia előkészítette az ünnepi vacsorát, és elhívta anyukája barátnőit is. Könnyekig meghatódott...

Ez a legjobb taktika. Ne hagyd, hogy beléd kössenek, azt a fiút végül is ő nevelte olyanná, amilyennek megszeretted. Kényeztesd anyósodat, lepődjön meg, tegyél túl a taktikáin. Vidd el ebédelni, végre ne kelljen megint negyven darab rántott húst bepaníroznia. Lepd meg valami apróbb ajándékkal. Hidd el, a családi teendőkbe is bele lehet fásulni, ha kedvesen közeledsz, ő is másképpen fog nézni rád, mint korábban. 

Sztáranyósok: mindenki fusson!

Forrás: AFP

Goldie Hawn sokáig tartotta magát a házisárkány üzemmódhoz: Nem bírta elviselni, hogy fia Oliver felnőtt és családot alapított. Diana Ross, a világhírű énekesnő sem adta könnyen a fiát Evan Ross színészt, pedig nem más rabolta el a szívét, mint Ashley Simpson. II. Erzsébet sem a kedvességéről volt híres anyósként. Diana hiába próbált megfelelni a királyi család elvárásainak, a teher súlya alatt egyszerűen összeroppant

A béke kulcsa: az após

Az após olyan, mint Svájc. Semleges. Sok esetben ő a család mediátora, messziről figyeli a kedves mama tevékenykedését, de csak akkor lép közbe, ha nagyon muszáj. Tehát érdemes rajta keresztül menedzselni a konfliktusokat.  Tudd meg, mi apósod kedvenc étele és készítsd el neki. Ha a fogás jól sikerül, rögtön két férfi elismerését zsebelheted be. 

  • Erre figyelj: Ne hagyd, hogy az anyósod elrontsa a kapcsolatotokat. Különösen házasságkötés után ti már egy önálló család vagytok, ennek szabályait ti fektetitek le. 

És a végére jöjjön egy ikonikus film Jennifer Lopez és Jane Fonda főszereplésével, ami az anyós és meny viszonyát mutatja be, kendőzetlenül. Íme a trailer hozzá, kedvcsináló gyanánt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.