Katasztrofálisra sikerült a párizsi olimpia nyitóünnepsége: fordítva húzták fel a zászlót

eső Olimpia 2024 párizsi olimpia zászló
Elmosta az eső a különleges ünnepséget. Az embereknek menedéket kellett találniuk a szabadtéren megrendezett párizsi olimpia nyitóünnepségén.

A párizsi olimpia nyitóünnepségét egyedülálló módon a szabadban tartották, ám sajnos az időjárás keresztbehúzta a szervezők számításait. A világ minden tájáról érkező nézőknek és hírességeknek menedéket kellett keresniük a zuhogó eső elől, de nem ez volt az egyetlen, ami beárnyékolta az  impozáns megnyitót. Végül a zászlót is sikerült fordítva felhúzniuk.

A párizsi olimpia nyitóünnepségét elmosta az eső
A párizsi olimpia nyitóünnepségét elmosta az eső
Forrás: Xinhua via AFP/

A párizsi olimpia nyitóünnepsége nem a tervek szerint alakult

Lady Gaga előadásával kezdődött a párizsi olimpia nyitóünnepsége, bár némi baki ebbe az előadásba is csúszott, a folytatás pedig még kevésbé telt ünnepi hangulatban. A szervezők ugyanis úgy döntöttek, hogy egyedülálló módon nem stadionban, hanem szabadtéren rendezik meg az eseményt, de sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzájuk: zuhogott az eső. A világ minden tájáról érkező nézőknek és hírességeknek pedig menedéket kellett találniuk. 

A 4 órás, változatos produkciókkal tarkított ünnepség így nem volt a legélvezetesebb az emberek és a sprotolók számára sem, műanyag esőkabátba burkolva haladtak végig a 85 hajóból álló flottával. A meteorológusoknak tehát igazuk lett, akik azt jósolták, hogy a szokatlanul esős júliusi időjárás miatt "katasztrófa" lehet a szabadtéri ceremónia. 

Azért Céline Dion előadása lenyűgözte az embereket, ő zárta a párizsi olimpia nyitóünnepségét. Az énekenső erőteljes produkcióval tért vissza a pályájához, amit már két éve elhagyott. A sztár ugyanis merevember-szindrómával küzd, ami nagyon nehézzé és fájdalmassá teszi az éneklést. Betegségét 2022-ben diagnosztizálták, de már több mint 10 éve küzd a különböző tünetekkel, amik közé izomgörcsök és izommerevség is tartozik. Az Eiffel-tornyon állva énekelte el Céline Dion Édith Piaf Hymne A L'Amour című számát, amelyet a közönség hatalmas tapssal és ovációval fogadott. 

Az impozáns előadást azonban még egy baki követte: az olimpia zászlaját fejjel lefelé húzták fel, ezzel zárult a 2024-es párizsi olimpia nyitóünnepsége.

Párizsi olimpia 2024: mikor szurkolhatunk a héten magyar versenyzőknek?

Hazánkat 21 sportági szakágban 180 sportoló képviseli majd a francia fővárosban. A magyar delegáció, sportági szakágak szerint: atlétika, birkózás, evezés, judo, kajak-kenu, kerékpár, kézilabda, lovastusa, ökölvívás, öttusa, ritmikus gimnasztika, sportlövészet, taekwondo, tenisz, torna, úszás, vitorlázás, vívás és vízilabda. Itt megnézheted, mikor lépnek színre a magyar versenyzők.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.