Globális káosz - Informatikai hiba akadályozza repülőterek, vasutak, bankok működését: a budapesti reptéren is nagy a baj

Budapest,,Hungary,-,05.25.24.:,Ferenc,Liszt,International,Airport,Budapest,Architecture
Shutterstock - Kurka Geza Corey
káosz informatikai káosz reptér
Informatikai hiba akadályozza repülőterek, légitársaságok, vasutak, bankok, távközlési és médiavállalatok és más nagy rendszerek működését szerte a világban - jelentették péntek délelőtt a nemzetközi hírügynökségek az érintett intézmények közléseit idézve. A budapesti reptéren is járatkésésekre, torlódásra és jelentősen megnövekedett várakozási időre kell számítani.

Világszerte informatikai hiba akadályozza repülőterek, légitársaságok, vasutak, bankok és más nagy rendszerek működését, illetve fennakadások vannak az összes spanyol repülőtéren, a berlini és az amszterdami repülőtéren, a legnagyobb brit vasúttársaságnál, a brit Sky tévétársaságnál, továbbá számos ausztráliai és új-zélandi vállalatnál.

Signpost,Indicating,The,Way,To,The,Baggage,Reclaim,At,Budapest
A budapesti reptéren eluralkodott a káosz
Forrás: Shutterstock

A budapesti reptéren eluralkodott a káosz

A Budapest Airport közölte: a Liszt Ferenc-repülőtéren a probléma a Eurowings, a Ryanair, a Turkish Airlines és a Wizz Air járatait érinti, több légitársaság az utasfelvétel manuális elvégzése mellett döntött. A földi kiszolgáló vállalatoktól kapott információk alapján a Budapest Airport hangosbemondás útján tájékoztatja az utasokat, a helyszínen várakozóknak vizet biztosít. 

A Budapest Airport arra kéri az induló utasokat, ha rendelkeznek vonalkóddal vagy QR-kóddal ellátott beszállókártyával, illetve elvégezték a poggyászfeladást, vagy csak kézipoggyásszal utaznak, közvetlenül a 2A terminálra lépjenek be, és menjenek az utasbiztonsági ellenőrzéséhez. A további torlódások elkerülése érdekében azt is kérik, hogy az utasok kísérő nélkül lépjenek be a terminálépületbe - írja a Bors.
 

 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.