Így teltek Shannen Doherty utolsó órái: a színésznő orvosa nyilatkozott

küzdelem Shannen Doherty onkológus rák
A színésznő onkológusa, Dr. Lawrence D. Piro felidézte a színésznő halála előtti pillanatokat. Az orvos a Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerben kezelte a Shannen Dohertyt, az évek alatt szoros barátság alakult ki köztük.

Dr. Piro Shannen Dohertyvel volt, amikor július 13-án 53 éves korában meghalt. A People magazinnak adott interjújában az orvos elmesélte, hogyan teltek a színésznő utolsó órái.

„Az utolsó néhány órában egy olyan helyen volt, ahol nagyon jól érezte magát, aludt. Néhány nagyon közeli barátja vette körül" - mondta Piro a lapnak. „Olyan válogatott személyek voltak vele, akik rengeteg törődést és támogatást nyújtottak neki. Nagyon szomorú volt, de gyönyörű és szeretetteljes. A legnehezebb az volt, hogy nem volt kész elmenni, szerette az életet."

Shannen Doherty
Shannen Doherty
Forrás: https://www.instagram.com/theshando/

Shannen Doherty a Let's Be Clear című podcastjének június 24-i epizódjában könnyes szemmel arról beszélt, hogy a 4. stádiumú mellrákja miatt újabb kemoterápiás kezelésnek vetette alá magát. „Újra kemoterápiára kell járnom, és ez nagyon nehéz" - mondta. „A gondolat, hogy újra végigcsináljam ezt az egészet, teljesen összetört."

Mégis tovább küzdött a betegségével. „Addig mentünk, amíg már nem volt hova" - mondta Piro. „Az utolsó beszélgetésünkkor azt próbálta felfogni, hogy a dolgok elég jelentős fordulatot vettek. A beszélgetésünk a szeretetről, a támogatásról és a törődésről szólt, és arról, hogy folytatni kell a harcot. Folytatni akarta a kezelést, küzdeni akart, még akkor is, ha fizikailag legyöngült. És így is tettünk."

Shannen Doherty nem adta fel a küzdelmet

Bár Doherty az utolsó napjaiban azzal szembesült, hogy a lehetőségei korlátozottak, mégis arról beszélgetett az orvosával, hogy milyen lehetőségei vannak ezeken a szűk kereteken belül. Az nem volt számára opció, hogy feladja.

„Ez még csak szóba sem került, mert Shannen nem így élt. Hihetetlen harcos volt mindenben."

Doherty rákkal való küzdelmét az is nehezítette, hogy eldurvult a válása. Kurt Iswarienkóval végül a halála előtti napon egyezett meg, a színésznő lemondott a tartásdjíról, amiért az elmúlt hetekben olyan keményen harcolt.

„Soha nem éreztem úgy, hogy ez az érzelmi kihívás elszívta volna az erejét, hogy folytassa a küzdelmet az orvosi oldalon" - mondta Piro. „Ez kétségtelenül nagyobb volt a kihívás, de ő győztes, minden szükséges erőforrást megmozgatott, hogy mindent beleadjon a rák ellen, még akkor is, ha érzelmileg nagyon nagy volt a kihívás számára. Annyira keményen küzdött, nem hitte el, hogy valaha is vége lesz, és ezáltal minden körülöttelévő elhitte ez, mert ezt akarták hinni."

Doherty 2015-ben hozta nyilvánosságra rákdiagnózisát, és két év kemoterápia után megerősítette, hogy gyógyulófélben van. A rák 2019-ban tért vissza, akkor Doherty elmondta, hogy 4. stádiumban van. A betegség később átterjedt a csontjaira és az agyára. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.