Víz alatt az ország egyik fele – Rendkívüli nyári időjárás!

szélsőséges időjárás
Shutterstock - Tricky_Shark
időjárás eső vihar
A július igen szélsőséges időjárással kezdődött. Július 2-án az országot kettéosztja a rendkívüli időjárás: hazánk egyik felét hatalmas mennyiségű csapadék áztatja, másik felében pedig ragyogóan süt a nap. Víz alatt az ország keleti és délkeleti része.

Szélsőséges időjárással indult a július. Másodikán ugyanis gyakorlatilag Magyarország kettészakadt. kelet és délkelet felől víz áztatja hazánkat.

Víz alatt az ország egyik fele – Rendkívüli nyári időjárás!
Víz alatt az ország egyik fele – Rendkívüli nyári időjárás!
Forrás: Shutterstock

Bár északnyugat felől szakadozik a felhőzet és többet láthatjuk a napot, keleten viszont továbbra is felhős marad az ég és a Dunától keletre, főként Salgótarján-Szeged vonalának szélesebb környezetében erős esőzés, viharok és záporok várhatók. Ebben a térségben komoly mennyiségű csapadékra kell számítani. Jó hír azonban, hogy estétől már a keleti tájakon is enyhülni fog az időjárás és csökken a felhőzet. A még meglévő csapadékgócok éjfélre mindenütt megszűnnek, szerdán egyedül a Dunántúl szélre érzékeny területein lehetnek széllökések, illetve Salgótarján-Szeged vonalán előfordulhat még csapadék is, de már közel sem olyan mennyiségben, mint a mai napon - írja a koponyeg.hu.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.