Alain Delon vitorlása fekete zászlóval áll egy balatoni kikötőben - FOTÓ

Előkerült egy felvétel Alain Delon temetéséről
Getty Images - Bettmann
gyász vitrolás Alain Delon Balatonfüred
Az Alboran Santo Stefano ll. nevű vitorlás, melyen a francia színészóriás, és örök szerelme, Romy Schneider több filmben is hajózott a Földközi-tengeren most Balatonfüreden áll. Alain Delon halála miatt a hajóra kitették a gyászlobogót.

Alain Delon és Romy Schneider filmes hajóját a Rimini Yacht Clubban tervezték, és jelenleg a balatonfürdei kikötőben pihen Böröcz Istvánnak, a füredi jachtklub ügyvezető igazgatójának és a Hercsel családnak köszönhetően.

Alain Delon vitrolása Balatonfüreden
Alain Delon vitrolása Balatonfüreden
Forrás: Kovács Erika / veol.hu

A legendás francia színészre emlékezve a hajóra most felhúzták a fekete zászlót a magyar és az olasz lobogó mellé, és Delon emlékére egy fából készült portrét is elhelyeztek a hajóban - írja a veol.hu

Egyes források szerint az Alboran Santo Stefano II. fontos szerepet játszott Romy Schneider és Alain Delon kapcsolatában. A vitorlás azon hajók egyike volt, amelyen a híres pár sok időt töltött együtt.

Alain Delon utolsó kérést nem teljesíti a családja

A színész családja vasárnap reggel tette közzé a szomorú hírt, hogy Alain Delon 88 éves korában elhunyt.  Gyermekei hónapok óta heves vitában álltak apjuk kezelését illetően, akinek egészsége több szélütést követően rohamos romlásnak indult. A népszerű színész az utóbbi évtizedben több egészségügyi problémája volt: szívritmuszavar, majd arcideg problémák és visszatérő fejfájás miatt műtötték meg.  A francia filmsztár megható végső kívánságot hagyott hátra: azt szerette volna, ha szeretett kutyáját, Loubót, egy 10 éves belga juhászkutyát elaltatják, és vele együtt temetik el. A család azonban úgy döntött, hogy nem teljesíti elhunyt apjuk ezen kívánságát, különösen az állatvédők tiltakozása után. A Brigitte Bardot Alapítvány szerint Delon lánya, Anouchka megerősítette, hogy a család megtartja a kutyát. Loubo Delon gyermekeivel marad, akik a kutyát a család részeként tekintik.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.