Az asztronauta egyszer és mindenkorra megdönti a laposföld-elméletet - VIDEÓ

űrhajós laposföldhívő asztronauta
A laposföld-elmélet hívői most olyan videós bizonyítást kaptak arról, hogy az elképzeléseik nem helyesek, amivel nehéz vitába szállni. Egy asztronauta az űrből mutatta meg a Földet, ami minden kétséget kizáróan gömbölyű.

A különböző összeesküvés-elméletek mindig nagy népszerűségnek örvendtek, így a laposföld-elmélet is gyorsan követőkre talált. Egy asztronauta azonban most elsöpör minden képzelgést a Föld alakjáról: az űrben készített videót a bolygónkról, ami minden kétséget kizáróan gömb alakú.

laposföld, laposföld-hívők, laposföld-elmélet, asztronauta
Asztronauta bizonyítja: a Föld nem lapos
Forrás: Shutterstock

Asztronauta bizonyítja a laposföld-hívőknek, hogy a Föld gömbölyű

A laposföld-elmélet eredetileg a Bibilia szó szerinti értelmezése miatt alakult ki, és egy Samuel Rowbotham nevű angol feltaláló elevenítette fel újra 19. században. Elméletéről röplapokat gyártott és könyvet is írt. Elképzelése szerint a Föld egy lapos korong, aminek a középpontjában az Északi-sark áll, a Déli-sark pedig valójában egy a Földet körülölelő, magas jégfal. Úgy képzelte, hogy a kontinensek egy nagy víztömeg tetjén úsznak, ami alatt tűz van, a Nap pedig szintén egy korong, ami a Föld felett kering. Sok követőre talált, és azóta újra és újra előkerülnek ezek a képzelgések annak ellenére, hogy mára már számos, az űrből készült felvételt láthattunk a bolygónkról. Most egy asztronauta igyekszik egyszer és mindenkorra megdönteni a laposföld-hívők teóriáit egy videóval: először ő integet a kamerának, majd megfordítja, hogy megmutassa a Földet, ami - természetesen - minden kétséget kizáróan gömb alakú. 

Természetesen nem ez az első videó a Földünkről, a NASA rendszeresen tesz közzé a különböző közösségi oldalain felvételeket, ám az igazán vérmes laposföld-hívőket tényekkel nem lehet eltánorítani, hiába cáfolják meg újra és újra az elméleteiket. 

A laposföld-hívők expedíciót is indítottak a bolygó szélére

A laposföld-hívők úgy tartják, hogy a bolygó nem gömbölyű, és az Antarktisz gyűrűként öleli körbe a Föld szélét, amit egy jégfal választ el az ürességtől. Elméletüket bizonyítani is akarják, ezért expedíciót szerveztek az Antarktiszra, hogy megtalálják a világ szélét jelentő falat. Arról azonban nincs információ, hogy elindultak-e a túrára, és ha igen, milyen eredménnyel zárult a kirándulás. 

Viccnek indult, sokan mégis hisznek abban, hogy a Föld fánk alakú

Úgy tűnik, a Föld alakja további vita tárgya egyes körökben. Az egyik ismert laposföld-hívő viccnek szánt bejegyzése olyan népszerű lett, hogy emberek komolyan bizonyítottnak gondolják, hogy a Föld fánk alakú.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.