Kertész osztotta meg a trükköt: ez az egyetlen módja, hogy megszabaduljunk a borostyántól

kert kertész borostyán
Habár gyönyörű lehet az ezzel a futónövénnyel beborított kerítés, nagyon gyorsan átveheti a kert fölött az irányítást, és nehéz kiírtani. Kertész osztotta meg az egyetlen garantáltan hatásos módszert a borostyán ellen.

Szabadulnál a borostyántól, de mindig visszatér? Ez a futónövény bizony nagyon makacs, és habár sokan kifejezetten imádják, hogy vadregényessé teszi a kertet, sajnos öntörvényűsége miatt nehéz kordában tartani. Nagyon hamar elburjánzik, olyan gyorsan szalad minden irányba, hogy egyik pillanatról a másikra átveheti a kert fölött az irányítást, és nagyon nehéz kiirtani. Kertész osztotta meg azt az egyetlen módszert, amivel felvehetjük a harcot a túlélő borostyánnal szemben. 

A borostyán kiirtása nem kis feladat
A borostyán kiirtása nem kis feladat
Forrás: Shutterstock

Így lehet megszabadulni végleg a borostyántól

A borostyánnak rengeteg fajtája van, és legalább annyian utálják ezt a növényt, mint amennyien rajonganak érte. Egyesek szerint csodálatos hangulatot kölcsönöz egy-egy szürke kerítésnek, vagy már festésre szoruló falnak, ráadásul nem túl igényes növény, és igen nagy változást lehet elérni vele a kertben rövid idő alatt, hiszen meglehetősen gyorsan kúszik, és mindenhova felfut, amit csak elér, ha más nincs, akkor pedig a talajon terül szét. Mások éppen ezen tulajdonságai miatt szeretnének minél hamarabb és lehetőleg végleg megszabadulni a borostyántól, ugyanis félnek, hogy a növény gyökerei és indái kárt tesznek a kerítésben vagy éppen a ház falában, de az is kifogás lehet, hogy rengeteg bogárnak adhat otthon a buja növényzet. 

Nincs azonban könnyű dolga azoknak, akik szeretnének egyszer és mindenkorra megszabadulni a borostyántól, ugyanis kitartó növény révén vissza-visszatér. 

Kertész osztotta meg, hogy mi az egyetlen módszer, ami beválhat, ha valaki végleg ki szeretné irtani ezt a futónövényt.

„Vágjuk le a szárakat a tövénél, húzzunk le a kerítésről vagy falról, amennyit csak tudunk, a többi el fog pusztulni. Ezután ki kell ásni a gyökereket. Ez az egyetlen módja, hogy örökre megszabadulj ettől a növénytől" - osztotta meg a módszert a szakértő. Vagyis igen nagy munkával jár megszabadulni ettől a növénytől, ugyanis a teljes gyökérzet kiásása nem kis feladat. Ezt mindenképpen érdemes mérlegelni azonak, akik még a telepítése előtt állnak.

Rododendron: háztartási hulladéknak köszönhetően lehet a kerted éke

A rododendron egy csodálatos növény, amely sok kertben megtalálható, de megfelelő gondozás nélkül nehezen virágzik. Tudtad, hogy egy egyszerű konyhai hulladék segíthet abban, hogy a te bokrod legyszebb az utcában? Ezt alkalmazd!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.