Diana hercegné testvére a múlt emlékeit osztotta meg követőivel

Getty Images/Barry King -
jelentős felfedezés Charles Spencer Diana hercegné
Charles Spencer dokumentálja a birtok felújításait és felfedezéseit, beleértve egy különleges arany ajtókilincset is, amely évtizedek óta először került a helyére. Diana hercegné testvére, már számos fontos történelmi emlékeket tárt fel Althorp birtokán.

Az 1508-ban épült Charles, a 9. Earl Spencer ősi otthona Northamptonshire-ben történelmi múltra tekint vissza. Így nem meglepő, hogy Charles Spencer, Diana hercegné testvére, folyamatosan a múlt jelentős emlékeit tárja fel, amelyeket rendszeresen meg is mutat rajongóinak a közösségi média oldalain.

Charles Spencer, Diana hercegné testvére
Charles Spencer, Diana hercegné testvére
Forrás: 2014 Getty Images/Lisa Lake

Charles ősi otthona, itt található Diana hercegné sírja

Az Althorp Ház korábban Charles édesapjának, John Spencer grófnak a tulajdonában volt, és Charles gyermekkorának egy részét itt töltötte nővéreivel, Diana hercegnővel, Lady Sarah McCorquodale-lal és Lady Jane Fellowesszal. Miután apja 1992-ben meghalt, a 90 szobás, 550 hektáros birtok Charles Spencerre szállt. Életében számos nagy eseménynek adott otthont, köztük a volt feleségeivel, Victoria Lockwooddal és Karen Gordonnal tartott esküvőknek. Itt helyezték örök nyugalomra néhai húgát, a walesi hercegnőt is, aki 1997-ben hunyt el. Dianát eredetileg a helyi templomban lévő családi sírboltban temették volna el, de biztonsági problémák miatt Charles saját kezébe vette a dolgokat. Míg az Ovális-tó szigete nem látogatható, a közelben van egy különleges emlékmű, ahol a látogatók leróhatják tiszteletüket.

Kulcsok és emlékek az Althorp Unlocked projektben

Az Althorp Unlocked egy olyan izgalmas projekt, amelynek célja, hogy a házvezetőnő fiókjában található több száz jelöletlen kulcsot összepárosítsa az ingatlan zárjaival. Charles legutóbbi felfedezése a második világháborúból származik, ami egy arany ajtókilincs, amelyen egy faragott nap arc és bonyolult, kavargó inda ágak láthatóak. A fotó mellé azt írta, hogy a zárat nyitó ajtókulcs évtizedek óta most először került a helyére. 
A Spence House-t 1756 és 1766 között építették az Első Lord és Lady Spencer számára, és több generáció is használta. Miután a Spencerek 1927-ben elköltöztek, az arisztokrata városi házat a Ladies’ Army and Navy Clubnak adták bérbe. Bár a ház jelentős károkat szenvedett a háborús bombatámadások következtében, néhány kulcsfontosságú elem megmaradt, mint például Charles Spencer különleges ajtaja. 


Történelmi felfedezések

Charles rendszeresen tesz közzé friss információkat közösségi média oldalain követőinek otthonáról, többek között dokumentálja azokat a régészeti ásatásokat, amelyek során egy i.sz. 100 körüli római villára bukkantak. Az Instagrammon így nyilatkozott: „Gyerekkorom óta lenyűgözött egy ókori római villa története, amely egy Althorp-i mező alatt fekszik. Először egy évszázaddal ezelőtt találták meg, és azóta is rejtély. A briliáns szakértői csapatnak köszönhetően most egy lépéssel közelebb kerültünk azoknak az embereknek a titkainak a feltárásához, akik több mint egy évezreddel azelőtt éltek Althorpban, hogy a családom itt telepedett volna le ." Kulcsán kívül egyik legújabb lelete egy mahagóniból készült japán koporsó volt, gyönyörű arany virágos díszítéssel. A kép alá a következőt írta: „Frissítés az #althorpunlocked oldalon Lily egy 18. századi japán lakk szekrényt nyitott ki, míg Ailsa egy 18. századi japán lakk dobozt állványon. (Semmit sem találtak egyikben sem.) Kíváncsi vagyok, mikor nyitották ki utoljára ezeket a darabokat, és ki lehetett az?”

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.