Másvilági Diana hercegné nyughelye: friss fotót osztott meg róla testvére

Diana hercegné
Armistice Day In Paris/huty25255 - Princess Diana Archive
sírhely fotó nyughely Diana hercegné
Charles Spencer egy új fotót osztott meg húga végső nyughelyéről, amely a család birtokán, Althorpban van. Diana hercegné nyughelye egy varázslatos, túlvilági pillanatban lett megörökítve.

Kavargó köd veszi körl azt a tavat, amelynek aprócska szigetén a hercegné sírja található. Erről testvére, Charles Spencer osztott meg friss fotót Instagram-oldalán. A kommentelők szerint Diana hercegné nyughelye kísérteties, másvilági hangulatot áraszt a friss fotón. 

Diana hercegné, Diana hercegné nyughelye
Diana hercegné nyughelye: testvére osztott meg fotót a szigetről
Forrás: Princess Diana Wearing a Hat/one person:CB1

Diana hercegné nyughelye: testvére osztott meg friss fotót

Diana hercegnét nem ott helyezték végső nyugalomra, ahol a Spencer család többi tagját már évszázadok óta. Great Brington nevű falu plébániatemplomában, a St. Mary The Virginben temetik el a család tagjait 1522 óta, a kriptán még a Spencerek címere is látható, különleges alkalmakkor pedig meg is nyitják a látogatók előtt. Diana hercegnét azonban nem ott temették el, pedig sokáig tartotta magát az a mítosz, hogy ő is a család többi tagjával együtt nyugszik, ám ezt a legendát egyszer és mindenkorra megcáfolta Diana sogórnője nem is olyan rég.

A hercegné a családja birtokán, az Althorp birtokon nyugszik, ami Nyugat-Northamptonshire-ben található, Great Brington és Harlestone falvak között. A területen található Round Oval tó közepén fekvő kis szigeten temették el Dianát. A család úgy gondolta, hogy ez a hely szépségével és nyugalmával a legmegfelelőbb arra, hogy Diana hercegné tényleg békében nyugodhasson. A földet Peterborough püspöke szentelte fel a temetés előtt. A nyughely csak hajóval közelíthető meg, és a nyilvánosság számára nem látogatható. Régebben volt egy híd a szigetre, hogy a látogatók könnyedén el tudjanak jutni oda, később azonban biztonsági okokból eltávolították. A többi között pontosan azért temették a szigetre, hogy megakadályozzák a kéretlen látogatók tömegesen zarándokoljanak el Diana sírjához. 

A hercegné 1997. augusztus 31-i halálát követően a birtok kertjeit a tiszteletére kissé átalakították. A bekötőút mentén 36 tölgyfát ültettek el, amely Diana életének éveit jelképezi, ezen kívül több ezer növényt, köztük 100 fehér rózsát és 1000 fehér tavirózsát. A család arról is gondoskodott, hogy a hercegné tisztelői le tudják róni kegyeletüket: a tóval szemben található egy dór stílusú templom, amelynek tetején Diana neve olvasható, a látogatók itt helyezhetik el a viágokat, amiket a hercegné tiszteletére hoztak. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.