10 felesleges alkalmazás, aminek nincs helye a telefonodon

Forrás: Shutterstock/Maxbelchenko -
mobil applikáció felesleges digitális világ értelmetlen
Abszurd applikációk, amiknek semmi értelmük, de mégis tömegek használják őket. Íme 10 teljesen felesleges alkalmazás, amiket inkább ne tölts le a mobilodra.

A mobilalkalmazások végtelen tömege között vannak olyan gyöngyszemek, amelyek megkönnyítik, élvezetesebbé vagy produktívabbá tehetik életünket. De minden hasznos alkalmazásra jut egy teljesen értelmetlen applikáció is. Azoktól kezdve, amelyek egy baba sírását szimulálják, egészen addig, amelyek csupán egy virtuális öngyújtó lángját mutatják, a haszontalan alkalmazások világa éppolyan szórakoztató, mint amennyire zavarba ejtő. Íme 10 felesleges alkalmazás, amelyeknek nem kellene létezniük, de valahogy mégis léteznek.

felesleges alkalmazás
Valószínűleg te is ilyen arcot vágsz, ha feltűnik a mobilodon egy felesleges alkalmazás. Forrás: Shutterstock/fizkes

10 felesleges alkalmazás, amit lehet, hogy már te is letöltöttél

Talán egyszer vagy kétszer használtad őket, aztán el is felejted, hogy léteznek. 

1. Virtuális pukkantás

Kezdjük egy klasszikussal. Az iFart pontosan azt csinálja, amit a neve is sugall – fingó hangokat ad ki. Különböző hangzásokkal, és még a csínytevések lejátszására szolgáló „sneak attack” (alattomos támadás) móddal is kiváló példája egy olyan alkalmazásnak, amely inkább buta, mint hasznos. A gyerekek és a tizenévesek azonban meg vannak őrülve érte, valószínűleg a fejlesztők is erre a korosztályra pozicionálták, amikor megalkották ezt a mesterművet.

2. Csak tarts ki

Ezen alkalmazás lényege, hogy minél hosszabb ideig tartsd az ujjad a képernyőn. Nincs cél, nincs kihívás, csak az, hogy az ujjadat egy helyben tartsd, amíg el nem unod, és el nem kezdesz azon gondolkodni, vajon miért töltötted le egyáltalán? Van ugyan egy ranglista, ahol megnézheted, hogy állsz a többi játékoshoz képest, de ez csak kismértékben növeli a játék élvezetét. Ennél azért vannak szórakoztatóbb és hasznosabb alkalmazások is. 

3. Sötét van-e kint?

Ez a mobilalkalmazás csupán annyit csinál, hogy megmondja, sötét van-e kint az időzónád alapján. A legtöbb ember gyorsabban megtudja ezt állapítani, ha egyszerűen kinéz az ablakon vagy rápillant az órájára. Az app emellett napkelte és napnyugta időpontokat is mutat. Ez a funkció potenciálisan hasznos lehet, ha szabadtéri programot tervezel, és nem szeretnéd hogy rád esteledjen. De ezt az információt a telefonod alapszolgáltatásai segítségével is vélhetően könnyen megtalálhatod, így valóban nincs szükséged erre az értelmetlen alkalmazásra.

4. Gazdag vagyok

Még 2008-ban egy fejlesztő létrehozott egy teljesen haszontalan applikációt „I am rich” néven. Az ára potom 999 dollár volt. Az egyetlen dolog, amit csinált, hogy egy rubin képét jelenítette meg a képernyőn, majd egy négysoros verset a gazdagságról. Annyira értelmetlen volt, hogy szerencsére már eltávolították az alkalmazásboltból. Viszont az alkalmazás fejlesztője készített egy folytatást, ami már csak 8 dollárba került, de nem meglepő módon az már egyáltalán nem fogyott jól.

5. Az app, ami lefordítja a baba sírását

Ez az alkalmazás azt állítja, hogy lefordítja a baba sírását érthető nyelvre. Akár éhes, akár álmos, akár pelenkacserére van szüksége, a Cry Translator azt ígéri, hogy megfejti, mit akar közölni velünk kisbabánk. A pontossága azonban erősen kétséges, így inkább újdonság, mint praktikus eszköz. A szülői intuíció sokkal inkább megmondja, hogy mi okozza gyermeked sírását, mint ez az app.

6. Öngyújtó szimulátor

Emlékszel még arra, amikor az emberek a koncerteken öngyújtókat tartottak a magasba? Nos, most már virtuálisan is megteheted  ezt ezzel az alkalmazással. A villódzó láng animációval kiegészítve nem szolgál másra, mint az öngyújtó utánzására. Inkább tartanánk egy igazi öngyújtót a zsebünkben, és megspórolnánk az app által foglalt tárhelyet a telefonunkon. A valódi öngyújtóknak több gyakorlati haszna van.

7. Képzeletbeli sörivás

Tartsd a telefonod a szádhoz, és tegyél úgy, mintha sört innál. Ez az egész alkalmazás lényege. Bár néhány másodpercig szórakoztató lehet, aligha úttörő. Inkább felbontunk egy igazi hideg sört, minthogy úgy tegyünk, mintha sört innánk. Talán jól jöhet, ha nem iszol, és szeretnéd, hogy jobban beilleszkedj a bulikba. Mi azonban rendelnénk egy üdítőt ahelyett, hogy egész este egy virtuális italt tartsunk a kezünkben, ami ráadásul még a szomjunkat sem oltja.

8. Retro telefon

A VintagePhone egy olyan alkalmazás, amely megpróbálja felidézni a régi telefonok tárcsázásának élményét. Hanghatásokkal és telefonkönyvvel rendelkezik, így elmentheted benne az ismerőseid elérhetőségit. Talán a nagymamád élvezné ezt az alkalmazást a nosztalgiafaktor miatt, de egyébként eléggé értelmetlen. 

9. Virtuális borotválkozás

Borotválkoznod kell, de nincs kéznél a borotvád? Semmi probléma, mert ezzel az alkalmazással szimulálhatod az elektromos borotva hangját és rezgését. Csak ne próbálj meg ténylegesen borotválkozni vele! 

10. Álhívás

Kell egy ürügy, hogy elmenekülj egy kínos beszélgetés elől? A Fake Call lehetővé teszi, hogy hamis bejövő hívásokat ütemezz, ami okot adhat arra, hogy mihamarabb lelépj például egy vakrandiról. Ez a modern kori megfelelője a sürgős sms-üzenet színlelésének. Ennél az alkalmazásnál sokkal jobb, ha őszinte és egyenes vagy.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.