Szelfizés közben zuhant le a 23 éves tornász: a Disney-kastély mellől esett a mélybe

halál szelfi kastély
Natalie Stichova a németországi Neuschwanstein kastélyt látogatta meg, amikor a mélybe zuhant és meghalt. Később kiderült, hogy szelfizés közben történt a tragédia.

Natalie Stichova cseh tornász életét vesztette, miután szelfizés közben megcsúszott és lezuhant a Disney-kastélyként is elhíresült németországi Neuschwanstein kastély melletti hegyről. A sportoló csak 23 éves volt. 

Neuschwanstein kastély, Disney-kastély, Németország, szelfizés halál
Ezt a kstélyt látogatta meg a sportoló, amikor szelfizés közben lezuhant
Forrás: AFP

Szelfizés közben zuhant le a Disney-kastélyból a 23 éves sportoló

Csaknem 80 métert zuhant Natalie Stichova cseh tornász, a Disney-kastélyként is elhíresült németországi Neuschwanstein kastély melletti hegyről. A baleset augusztus 15-én történt, a halála pedig hat nappal később, augusztus 21-én következett be. Nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, a családja pedig úgy döntött, hogy lekapcsolják őt a gépekről, amik addig kómában tartották. 

„Natalia egész rövid életében mosolygott, és mi így fogunk örökké emlékezni rá" - áll klubja, a Sokol Pribram Sportgimnasztika közleményében „Legmélyebb részvétünket fejezzük ki családjának és közeli barátainak, erőt és támogatást küldünk nekik" - tették hozzá. „Hihetetlen lány volt, mindannyian nagyon szerettük őt, és szeretni fogjuk továbbra is" - írta a sportoló édesanyja. „Büszke vagyok rá, hogy a lányom volt, álmaim lánya. Sokat tanítottál nekem. Bárcsak még többet taníthatnál" - tette hozzá. 

Sokáig nem lehetett tudni, hogy mi okozta az esést, de a sportoló egy névtelenül nyilatkozó barátja elmondta, hogy szelfizés közben történt a tragédia.

 Natalie Stichova nagyon közel állt a hegy széléhez, és megcsúszott, éppen akkor, amikor a vár előtt próbálgatta a legmegfelelőbb szöget a fotózáshoz.

Többször okozott halált a szelfizés

Amióta a szelfizés népszerű lett, nincs olyan év, hogy ne halnának meg emberek önmaguk fényképezése miatt. Volt olyan év is, amikor többek halálát okozta szelfizés, mint cápatámadás. Tavaly szeptemberben Kozma Zsuzsa fitnesztréner vesztette életét fotózkodás közben Jordániában. Egy hegymászócsoport vezetőjeként érkezett, majd amikor a többiek továbbindultak, felmászott egy sziklára, ahol szelfizni szeretett volna, de a kép készítése közben megcsúszott és lezuhant. 2021-ben pedig egy 19 éves holland fiatal augusztus 6-án veszette életét Magyarországon, miután felmászott a Szabadság-hídra szelfit készíteni. Egy rossz mozdulat elég volt ahhoz, hogy elveszítse az egyensúlyát és lezuhanjon, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.