Volt betörő árulta el: így választotta ki azt, melyik házat fogja kirabolni - VIDEÓ

tolvaj otthon betörő rablás
10 évet töltött börtönben az elkövetett bűncselekményei miatt a nő, aki most megosztja a titkait. A volt betörő elárulta, hogyan választotta ki, melyik házba fog betörni.

Jen Gomez 10 évet töltött börtönben, miután több betörést is elkövetett. Azóta azonban megváltoztatta az életét, és most tippeket és tanácsokat oszt meg a közösségi médiában arról, hogyan védjük meg az otthonunkat. A volt betörő elárulta, hogy milyen körülményeket vett figyelembe akkor, amikor rablásra készült.

volt betörő, tolvaj, rablás, rabló
Volt betörő árulta el a szempontjait
Forrás: Shutterstock

A volt betörő ezeket a szempontokat vette figyelembe, mielőtt kirabolt volna egy otthont

Ha szeretnénk biztonságban tudni az otthonunkat, akkor a legjobb, ha egy olyan ember tanácsait követjük, akinek van tapasztalata a rablásokban. Jen Gomez sokáig "foglalkozott" azzal, hogy házakat rabolt ki, de azóta jó útra tért, és az interneten osztja meg az emberekkel, hogy mire figyeljenek.

  • Időjárás 

A nő szerint az esős időjárás a betörők kedvence, ugyanis olyankor nem mászkálnak sokan az utcán, és nem is fognak kimenni a szomszédok kíváncsiskodni akkor sem, ha hallanak valamilyen furcs zajt.

  • Az időpont 

A napszak is nagyon fontos, mivel Jen - és valószínűleg az összes többi betörő is -minimalizálni akarta annak kockázatát, hogy bárkivel is találkozzon a házban. „Azért keltem hajnali 5.00, 5.30-kor, hogy elkezdjem előkészíteni a dolgokat, mert a legtöbb ember reggel 7.00 és délután 4.00 között dolgozik" - magyarázta Jen. Majd hozzátette, hogy reggel 8 és 11 óra között, valamint 13.30 és 15.00 között volt a rablások "fő ideje".

  • Biztonsági rendszer 

Azt gondolhatnánk, hogy a riasztók látható jelenléte elrettenti a bűnözőket, de Jen számára ez annak a jele volt, hogy valami értékes dolog van a házban. „Úgy éreztem, hogy az emberek, akiknek riasztójuk van, valószínűleg valamit meg akarnak védeni" - mondta. 

  • Menekülési útvonal 

A felderítései során Jen számára az is fontos volt, hogy a házakból, amikbe betört, legyen könnyű menekülési útvonala. „Biztosítanom kellett, hogy legyen egy ablak elég alacsonyan, hogy használni tudjam az eszközeimet.... [hogy] átlépjek anélkül, hogy megsérülnék, és aztán ki is tudjak jutni" - mondta. 

  • Háziállatok 

Sok lakástulajdonos azt gondolhatja, hogy egy házban a kutya jelenléte elriasztja a bűnözőt, de Jen számára a kutyák - különösen a macskák - jelenléte azt jelzi, hogy a riasztó nincs használatban. „Tudtam, hogy a riasztórendszerek mozgásérzékelője valószínűleg ki van kapcsolva." 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.