Gyilkoltak az érintetlen amazóniai törzs tagjai: két munkás halt meg, mert azok beléptek a területükre

Az amazóniai őslakosok, a Mashco Piro törzs tagjai
Survival / SWNS/ Northfoto -
őslakos Mashco Piro Amazonas
Legalább két munkást öltek meg nyilaikkal, mert azok véletlenül a területükre tévedtek. Az érintetlen amazóniai törzs, a Mashco Piro tagjai nem szeretik a látogatókat.

Az Amazonas esőerdejében fakitermelőket lőttek le íjakkal. Az amazóniai törzs, a Mashco Piro tagjai azért támadtak a munkásokra, mert azok véletelnül a területükre tévedtek. 

Az amazóniai őslakosok, a Mashco Piro törzs tagjai, amazóniai törzs
Az amazóniai törzs, a Mashco Piro tagjai
Forrás: Northfoto

Munkásokat öltek meg az érintetlen amazóniai törzs, a Mashco Piro tagjai

Az Amazonas esőerdejében, a Madre de Dios régióban dolgoztak a fakitermelő munkások a Pariamanu folyó közelében, itt történt a támadás. Ez a terület hagyományosan nem tartozik ugyan a Mashco Piro törzshöz, ám úgy tűnik, hogy mostanra ezt a részt is az ellenőrzésük alatt tartják.  

A Mashco Piro tagjai íjakkal és nyilakkal támadtak a munkásokra, közülük legalább ketten meghaltak.

Nem ez az első eset, hogy a törzzsel való találkozást nem élik túl az arra tévedt, vagy oda látogató emberek. Augusztusban egy hasonló támadásban egy ember megsérült, míg 2012-ben egy helyi idegenvezetőt holtan találtak egy bambusznyíllal a szívében, miután megmutatta a csoportot egy fotósnak. Az amazóniai törzs - akik érintetlenül élnek az esőerdőben - nagyon védik a tagjaikat, ami nem véletlen. Az erdőbe ugyanis azután vonultak el, hogy a 19. században a spanyol megszállók majdnem kiírtották őket. 

A perui kormány tiszteletben tartotta a törzzsel való kapcsolattartás tilalmát, de ez a helyzet lassan tarthatatlanná válik.  A fakitermelés ugyanis folyamatosan halad az Amazonas erdeiben, a kormányt pedig arra figyelmeztetik, hogy cselekedjen. „A perui állam nem tett megelőző és védő intézkedéseket a munkások életének és testi épségének biztosítására." Azért is aggódnak, mert a törzs tagjai az utóbbi időben a hagyományos területükön kívülre is merészkednek. Természetesen az ő védelmük is nagyon fontos, hiszen az őslakos törzsek közül sokak a kihalás szélére kerültek, mások pedig Brazíliába menekültek méghozzá a favágók elől, ezért arra is felszólították a perui kormányt és más dél-amerikai államokat, hogy lépjenek közbe és védjék meg ezeket az őslakosokat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.