Luxushotel – Íme 5 a világ legkülönlegesebb szállodái közül

Jukkasjarvi,,Sweden,-,March,16,2020:,Beautiful,Art,Suite,,Individually
Henk Vrieselaar/Shutterstock - Henk Vrieselaar
utazás különleges helyszín Különleges szállodák luxus hotel
Ha az utazásod során szeretnéd megélni a valódi luxust és egyediséget, íme 5 szálloda, amelyek mindegyike a maga módján lenyűgöző és különleges. Ez az 5 luxushotel egyedi élményeket kínál, és tökéletes választás azok számára, akik a megszokottól eltérő élményekre vágynak.

Ez az 5 luxushotel túlmutat azon, hogy csupán éjszakai pihenőhelyet nyújtanak. Ezek a szálláshelyek arra törekednek, hogy felejthetetlen élményeket teremtsenek. Különleges helyszín, egyedi berendezés, kulináris élmények és számos kényelmi szolgáltatásokkal törekednek rá, hogy kielégítsék a hozzájuk látogató vendégek minden igényét. A luxusszállodákat nem egyszerűen grandiózusságuk vagy árcéduláik alapján kategorizálják, mivel különböző típusokat határoznak meg olyan tényezők, mint az elhelyezkedés, a szolgáltatások és az egyedi jellemzők.

Luxushotel: Hanging Gardens of Bali
A Hanging Gardens of Bali luxushotel különleges medencéi 
Forrás: Hemis via AFP

5 pazar luxushotel a világ minden tájáról

1. Hanging Gardens of Bali, Indonézia - a földi mennyország

A Hanging Gardens of Bali egy igazán varázslatos hely, ahol a buja dzsungel közepén található úszómedencék és a látványos teraszok egyedi élményt nyújtanak. Az üdülőhely az Ubud régió szívében helyezkedik el, és a zöldellő hegyekre nyújt kilátást. A szálloda híres arról, hogy a világ egyik legszebb medencéjével rendelkezik. 

2. Icehotel, Jukkasjärvi, Svédország - kihagyhatatlan svéd nevezetesség

Az Icehotel minden évben újraépül, és teljes egészében jégből és hóból épül fel minden évben. Az éjszakázás a mínuszok között és a gyönyörű, jégszobrokkal díszített szobákban való pihenés igazán különleges élményt kínál. Az Icehotel minden évben egyedi művészeti alkotásokkal várja látogatóit. Az Északi-sarkkör közelében található szálloda minden télen új formát ölt, mivel a jégtáblákat és hóblokkokat újra és újra kifaragják a világ minden tájáról érkező művészek. A vendégek jéghálószobákban alhatnak, és különleges hőálló hálózsákokban védhetik magukat a hidegtől. Az Icehotel nemcsak a lenyűgöző dizájnja és művészi jégszobrászatai miatt különleges, hanem azért is, mert ez az egyik legjobb hely a világon az északi fény megfigyelésére.

3. Burj Al Arab, Dubaj, Egyesült Arab Emírségek - ikonikus formatervezés

A c nem csupán egy szálloda, hanem a luxus megtestesítője, Dubai egyik ikonikus jelképe. A híres vitorla alakú épület a világ egyik legismertebb szállodája, ahol a szobák és lakosztályok a legmagasabb szintű kényelmet és eleganciát nyújtják. A mesterséges Jumeirah-szigeteken található, és saját hídon keresztül közelíthető meg. A szálloda híres a kifinomult szolgáltatásairól és lenyűgöző kilátásáról a Perzsa-öbölre. De nemcsak egyedülálló építészeti csodája miatt különleges, hanem azért is, mert minden lakosztályához saját inas tartozik, és a vendégek számos luxusszolgáltatást vehetnek igénybe, mint például helikopteres transzfert vagy Michelin-csillagos éttermekben való étkezést. A Burj Al Arab a "világ első hétcsillagos szállodájaként" is ismert, ami a kiemelkedő vendégélményre és az elképesztő luxusra utal.

 

4. Giraffe Manor, Nairobi, Kenya - exkluzív szálloda vadon élő zsiráfcsordával

A Giraffe Manor egy különleges élményt kínál azok számára, akik mindig is közel akartak kerülni a vadon élő állatokhoz. Ez a szálloda az, ahol nem izárt, hogy reggelente egy zsiráf kukucskál be az ablakodon. Az itt tartózkodó vendégek reggelijüket úgy fogyaszthatják el, hogy közben a zsiráfok barátságosan kinyújtják a nyakukat, hogy egy falatot kérjenek. Az elegáns épület és a környező természetvédelmi terület csodálatos hátteret nyújtanak a különleges állati látogatásokhoz. 

 5. The Manta Resort, Pemba Island, Tanzánia - kincset érő rejtekhely

A The Manta Resort egy igazán különleges szálloda, amely víz alatti szobáival kínál egyedi és páratlan élményt az ide látogatóknak. A szobák a tenger alatt találhatók, így a vendégek közvetlenül a korallzátonyokkal és a tengeri élet csodáival körülvéve élvezhetik az itt tartózkodást. Ezt a különleges szállodát a világ egyik legjobb víz alatti szállásaként tartják számon. A szálloda "Underwater Room" néven ismert lakosztálya egy háromszintes építmény, amelynek alsó szintje a tenger felszíne alatt helyezkedik el. Itt a vendégek akár az ágyukban ejtőzve figyelhetik meg az óceán lenyűgöző vízi világát. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.