Sokkoló videó: így vált a lángok martalékává a miskolctapolcai Barlangfürdő gyógyászati részlege

tűz Miskolctapolcai Barlangfürdő tűzoltók
Szombat reggelre sikerült megfékezni a tüzet. A miskolctapolcai Barlangfürdő egyik gyógyászati részlegének tetőszerkezete gyulladt ki, a lángok pedig gyorsan terjedtek.

A miskolctapolcai Barlangfürdő egyik gyógyászati részlegének tetőszerkezete gyulladt ki, a tűz pedig gyorsan terjedt, mígnem a közel 560 négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A legfrissebb információk szerint mostanra sikerült megfékezni a lángokat.

tűz, tűzoltó, tűzoltás, lángok. miskolctapolcai barlangfürdő
Miskolctapolcai Barlangfürdő: sikerült megfékezni a lángokat
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Miskolctapolcai Barlangfürdő: eloltották a tüzet

„Sikerült megfékezni a lángokat a miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki" - mondta Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek. Az elsődleges információk szerint a tűz záróra után keletkezett, a miskolctapolcai Barlangfürdő egyik gyógyászati központjának tetőszerkezete kapott lángra, és a tűz gyorsan terjedt. A mentési munkálatokhoz a katasztrófavédelem mellett riasztották a miskolci, a kazincbarcikai, a tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltókat is. 

Hat vízsugárral sikerült megakadályozni, hogy a lángok tovább terjedjenek, a tűzoltók ezután utómunkálatokat végeztek, hajnali négy után hagyták el a helyszínt. 

A Barlangfürdő Facebookon közölte, hogy a tűzeset miatt bizonytalan ideig zárva tartanak. „A rendőrség a helyszínt biztosította, az egységek négy óra körül hagyták el a helyszínt. Reggelre megállapították, hogy a Barlangfürdő Wellness részlegében keletkezett tűz a komplexum nyolcvan százalékára átterjedt. A szakértők a reggeli órákban még szemrevételezték a károkat" - mondta a Boon.hu-nak Zupkó Jázmin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Így lángolt a szerkezet:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.