A farmer a múlté! Ez a nadrág lesz a legmenőbb ősszel

Outdoor,Autumn,Fashion,Portrait,Of,Elegant,,Luxury,Woman,Wearing,Trendy
Shutterstock - Victoria Fox
nadrág stílus ősz
Idén ősszel egy olyan nadrág jön vissza a divatba, amely sokak szerint egyáltalán nem nőies, azonban rendkívül könnyedén kombinálható más darabokkal. A pasztell árnyalatok mellett ezúttal a föld színek is felütötték fejüket az boltok kínálatában. Mutatjuk hogyan kombinálhatod!

A bőszárú nadrág évek óta tartja magát a divatban. Egyrészt, mert rendkívüli kényelmes, másrészt könnyen kombinálható, a már meglévő alapdarabjainkkal is jól kijön. Szabásából és arányaiból adódóan szinte minden alkaton jól mutat. A tökéletes kiegészítővel és lábbelivel megbolondítva legalább olyan jól áll az alacsonyabb lányoknak, mint a magas csajoknak. És bár sokan még mindig tartanak tőle, a laza nadrág nemcsak hogy sikkes, de nagyon nőies, és még a lábakat is hosszabbnak mutathatja.

nadrág
A bő szárú nadrág egy övvel karcsúsítja az alakod
Forrás: Shutterstock

Így hord a bő szárú nadrágot!

A nyáron fel-felbukkanó színes darabok mellett, idén ősszel megjelennek a fekete, szürke és bézs árnyalatai. De továbbra is hódítanak a földszínek. A nyári hónapokban talán egyszerűbb volt kombinálni ezeknek a bőszárú nadrágokat egy lenge blúzzal, sportosabb pólóval, de ne aggódj, a pihe-puha kötött pulóver és az ősszel oly divatos tweed blézer is csodás párost alkot. Ha nincs ötleted, hogyan viselhetnéd őket úgy, hogy igazán előnyösek és csinosak legyenek, meríts inspirációt a következő képekből!

Tipp:

Ha alacsony vagy, akkor érdemes többféle magas sarkúval vagy csizmával kipróbálni a nadrágot, mert ha a lábbelid nem magassarkú vagy túl hosszú a szára, akkor nagyon összenyomhatja a lábad, amitől még alacsonyabbnak tűnsz. 

Stílusok és fazonok bűvöletében

A bő szárú nadrágok között találsz Culotte fazonút, azaz olyat, amely már a comb magasságában bővülni kezd és maximum boka fölött ér. Érdemes egy szép magas sarkúval viselni, mert ez a fazonú nadrág általában optikailag kurtítja a lábat, így pár centi segíthet, hogy kiegyensúlyozd ezt az érzéki csalódást. Lapos cipőt, sportcipőt inkább akkor válassz hozzá, ha elég magas vagy ahhoz, hogy jól mutasson az összkép.
 

Brown,Women's,Luxury,Classic,Long,Maxi,Skirt,Culottes,Pant,Divided
Az ultratrendi hegyes orrú tűsarkú optikailag hosszítja meg az alakot
Forrás: Shutterstock

Aztán itt van a 70-es éveket idéző bootcut (harang/trapéz) darabja, a klasszikus fazonú hosszú nadrág bővülő szárral. Abban különbözik a combokra feszülő, ám a száránál bővülő hippi-divattól, hogy a combrész és a vádli szélessége közötti különbség kevésbé szembetűnő. Tehát a harangszárúak „lágyabb” verziója, ennek köszönhetően pedig szinte mindenkinek remekül áll. És végül, de nem utolsósorban, ki kell emelnünk a sorból a crop flares (levágott harang) enyhén bővülő, boka fölött végződő nadrágot is.  Ez a fazon alul enyhén kiszélesedik, de a szélesebb része csupán kissé a boka felett kezdődik, nem pedig a térd alatt, mint a bootcut és a harangszárú nadrág esetében.

Bármelyik is lesz számodra idén ősszel a tuti befutó, hordhatod elegánsan, de sportosan is. Fehér inggel, gyöngy nyaklánccal kissé megbolondíthatod vele a munkahelyi outfitedet, vagy ha egyszerűen csak szeretnél egy kicsit elegánsabban, klasszikus stílusban öltözködni ebben az évszakban, dobj fel egy élénk színű tweed blézert.

Mivel kombináld? 

A bő szárú nadrágok viselésekor nem az alak a legfontosabb kulcsa a sikernek, hanem a megfelelően kiválasztott cipő, hanem az is, mit viselsz felül. Hogy az arányok ne boruljanak fel, lehetőleg legyen valami testhezálló darab rajtad. Felsőruházatból is válassz olyat, amelynek vonala derékmagasságban ér véget.

Tipp: 

Ha inkább a laza stílus áll közel a szívedhez, húzz hozzá egy magasabb sarkú bokacsizmát, és dobd fel egy dögös bőrdzsekivel vagy hosszított fazonú pulóverrel. A kabát alá választhatsz ujjatlan garbót is, ezzel még egyedibbé varázsolhatod a megjelenésed!

 

Fashionable,Confident,Woman,Wearing,Elegant,White,Suit,With,Blazer,,Wide
A kontraszt kedvéért sportcipő helyett válassz elegáns inkább bokacipőt
Forrás: Shutterstock

Hogy meghozzuk a kedved ezekhez a különleges darabokhoz, hoztunk néhány stílusos és inspiráló összeállítást!

nadrág
Ár: 8 995 HUF
Forrás:  Reserved 
Ár: 12 995 Ft
Forrás: Mango 
Ár: 6 995 Ft
Forrás: H&M 
Ár: 11 595 HUF
Forrás: bonprix.hu

 

Ár: 19.595 Ft
Forrás: aboutyou.hu

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.