Pillangók helyett görcs van a gyomrodban, ha randizni mész? Így tehetsz ellene!

randevú párkapcsolat rajongás szerelem férfi nő
Shutterstock/ Song_about_summer - Song_about_summer
párkapcsolat randizás félelem
A randi kifejezés mindenkinél mást kapcsol be – van, akinek pillangók repkednek a hasában, ha arra gondol, hogy este randizni megy, de akadnak jó számmal, akiknek a rettegett szó hallatán görcsbe rándul a gyomruk és úgy érzik, képtelenek a randizásra pozitív lehetőségként tekinteni.

Első lépésként érdemes tisztázni magadban, hogy az érzelmek – ahogyan a félelem is – természetes részei az emberi életnek. Ne gondold azt, hogy emiatt szégyenkezned kellene. Még a „randizásban rutinos” embernek is olykor inába száll a bátorsága, hiszen amikor valamit nagyon szeretnénk, akkor megjelenhet bennünk a kétség, hogy elég jók vagyunk-e ahhoz, hogy megkapjuk azt. Emlékeztesd magad arra, hogy megérdemled a szerelmet – függetlenül attól, hogy az aznapi randi éppen sikeres lesz-e, vagy sem.

randi, rossz randi, randi baki
Vannak, akik a „randi" szó hallatán azonnal bezárkóznak.
Forrás: Shutterstock/New Africa

Randi – Segíthet elindulni, ha vannak bevált módszereid

Írd le a gondolataidat!

Figyeld meg, hogy mi az, ami már működött egyszer és írd le egy füzetbe! A legjobb, ha ezt nem közvetlenül a randi előtt teszed, hanem olyan napokon, amikor el tudsz mélyülni a gondolataidban. Azzal, hogy rendszerbe szeded és leírod a tapasztalataidat, nagyobb biztonságban érezheted magad aznap is, amikor találkozóra mész és a félelem eluralkodik rajtad.

Hangolódj zenével!

Hallgass zenét készülődés előtt, vagy közben! A zene köztudottan jó hatással van az agyra – csökkenti a stresszhormonok szintjét és növeli a dopaminszintet, ami javítja a hangulatot. Akár pozitív megerősítéseket is hallgathatsz. Ha emelkedett hangulatban indulsz útnak, akkor kisebb teret hagysz a félelemnek és nagyobb eséllyel érzed jól magad a randin.

Mit vegyél fel?

Kulcsfontosságú a kérdés, hiszen a kisugárzásunkhoz erősen hozzátartozik, hogy olyan ruhát válasszunk, amiben jól érezzük magunkat. Kutatások bizonyítják, hogy a másik megítéléséhez néhány másodperc elég – és amit először gondolnak rólunk, azon később nem könnyű változtatni.

Ha végig azon feszengsz, hogy vajon jól nézel-e ki, lemaradsz a legfontosabb pillanatokról.

Ezért ne azt próbáld meg kitalálni, hogy a másiknak vajon tetszeni fog-e a ruha, ami rajtad van – hiszen jó esetben nem ez fogja meghatározni, hogy mennyire tetszel neki és úgysem látsz bele a fejébe. A lényeg, hogy szeresd, ami rajtad van és az öltözéked azt tükrözze, aki valójában vagy.

Engedd el az elvárásokat!

Ne feledd, hogy a sikeres randihoz a másik fél is kell. Fogadd el, hogy van, ami nem rajtad múlik. A te dolgod annyi, hogy önazonosan legyél jelen – akkor nem tudsz hibázni.

Legyen-e második randi? 

Elsősorban a megérzéseidre hagyatkozz ennek a kérdésnek a megválaszolásában.

Hagyj időt magadnak és a másiknak is.

Semmi sem történik, ha valamelyikőtök úgy dönt, nem találkoztok többet. Szűrd le a tapasztalataidat és tudatosítsd magadban: egy lépéssel már előrébb vagy az úton, hogy megtaláld az igazit.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.