Kiderült, miért nem zuhanyoznak a tapasztalt utazók, ha hajnalban indul a repülőgépük

repülőgép, veszély, átrepülés, repülő
Shutterstock - Ursatii
trükk utazás repülés
A tapasztalt utazóknak egész listájuk van azokról a praktikákról, amelyek megkönnyítik az utazást. Ők azok, akik ha korán reggel ülnek repülőgépre, nem fürdenek meg előtte. Most kiderült, hogy miért.

Megvannak a repülőjegyek, lemérted a poggyászt, de hidd el, ez még kevés egy kellemes utazáshoz. Egy vevőelégedettséggel foglalkozó cég felmérést készített az emberek repülési szokásairól. A válaszadók nem csak egyszerű statisztikai adatokat adtak meg, hanem azokat a praktikáikat is megosztották, amik könnyebbé és vidámabbá teszik az útjukat repülés esetén. 

repülés
Repülés: kellenek a praktikák Forrás: Shutterstock

Repülés: ezért indulj korai járattal

A felmérés szerint az utasok 85%-a jobban szeret korán reggel repülni, mert kevésbé érzi stresszesnek ezt az időszakot, ráadásul azok a legboldogabbak, akiknek négy órakor indul a repülőjáratuk. A tapasztalatok alapján ugyan korán kell kelni, de a járatok ilyenkor nem indulnak késve és nincs torlódás a reptereken. Ráadásul a korai indulásnak köszönhetően időben érkezik a gép a célállomásra. Képzeld csak el, hogy egy gyors ebéd után rögtön mehetsz a strandra, ez majdnem egy nappal meghosszabbítja a nyaralásodat. 

Korán indulsz? Inkább este zuhanyozz!

Ha csak lehet, ne hagyd reggelre a zuhanyozást. Ez ugyanis stresszessé teszi az elindulást. Egyszerűen kelj fel, moss fogat, öltözz fel és indulás! A repülőtéren még marad időd egy kávéra vagy szendvicsre, és nem a sor végén fogsz állni a beszálláskor. 

Öltözz repüléshez kényelmesen!

Fontos, hogy a repülés ideje alatt ne vedd le a cipődet. A tapasztalatok szerint a szőnyegek szennyezettek lehetnek, ráadásul vészhelyzet esetén nincs időd keresgetni a cipődet, így inkább hagyd magadon. Érdemes tornacipőben utazni, az stabilan tartja a lábad. Öltözz kényelmesen, legyen nálad kardigán. A gépen hideg lehet, így jól jön egy pulcsi, amit felvehetsz. 

Ezért érkezz időben a repülőtérre

Az utazást mindig alaposan meg kell szervezni, a repülőtérre kijutni ugyanis nem könnyű. Ráadásul arra is kell idő, hogy becsekkolj-ha nem tetted meg ezt online, sok bosszúságot okozhat a sorban állás. A már túl vagy a bejelentkezésen, akkor lehet vásárolgatni, de mindig figyelj az informciós táblára, hiszen azon a repüléseddel kapcsolatos fontos információkat közli a repülőtér.  

Innál egyet? Ezért ne tedd!

Az indulás előtti laza ital sem túl okos ötlet, az alkohol ugyanis álmossá tesz, így az egész úton ásítozni fogsz. A gépen kérhetsz narancslét, vagy teát, hidd el, sokkal jobban fogod magad érezni tőle. Ráadásul ezek az alkoholmentes italok segítenek hidratáltnak maradni. Érdemes az úton könnyű salátákat fogyasztani, amik nem telítenek el túlságosan, de megfelelő tápértékük van az utazáshoz. Így nem marad rossz élmény a repülőút. 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.