Rúnakövek készítése – Így csináld és választ kapsz a kérdéseidre!

rúnakövek
Shutterstock - Andriana Syvanych
energia rúnakőcsoport rúna
Az ősi időkben a rúnakövekből a jövendőt próbálták megfejteni és iránymutatást kértek tőlük. A mágia világának egyik legnagyobb titkát jelképező ókori jeleket napjainkban is használják azok, akik tanácsra vágynak az életükkel kapcsolatban. Rúnakövek készítése házilag.

Úgy tartják, hogy a rúnák a világot működtető energiákkal dolgoznak: magukba szívják ezeket, majd továbbítják a rájuk érzékeny emberek felé. Képesek érzékelni és befolyásolni a tudatalattit, megsúgják a jövőt. A rúnakövekből álló csomag 25 darab követ tartalmaz. Ezek közül 24-en rúna szimbólumok vannak, egy darab pedig teljesen tiszta. Lássuk a rúna kövek jelentését!

rúnakövek
Rúnakövek készítése
Forrás: Shutterstock

Rúnakövek – Hogyan jövendöltek vele?

Főként akkor vették elő a köveket, ha választ kerestek egy kérdésre. Ennek hívei úgy gondolták, hogy mivel a jövő folytonos változásban van, a következő pillanatot mindig az azt megelőzők hatásai befolyásolják. Ezért nem a jövőt kutatták, inkább arra keresték a választ, hogy az adott pillanatban mi a lehető legjobb döntés annak érdekében, hogy kedvező irányba tereljék az életüket. Természetesen ehhez szükség volt némi intuícióra és a jelek ismeretére, valamint azok összeolvasására. 
A kövek mellett rúnajelekkel ellátott kártyákat is használtak, ezeknek többféle kirakási módja is volt, attól függően, mire keresték a választ.

Szórni és húzni is lehet 

A kártyalapokhoz hasonlóan a rúnaköveknél is többféle kirakási módszer volt. Az egyik legegyszerűbb, mikor a kis tárolózsákjából kiöntötték egy ruhára az összeset, és úgy olvasták össze azokat. Ilyenkor figyelték a kövek elhelyezkedését, a középpontban állót és egymáshoz viszonyított helyzetüket is. Úgy tartották, hogy ha egyes kövek közel állnak egymáshoz, akkor azok segítik egymást, a fejjel lefelé állóknál és az írásjellel lefelé fordulóknál a negatív magyarázatot kellett figyelembe venni.
Azt a módszert is gyakran használták, hogy húztak belőle egyet és annak a bővebb jelentését értelmezték. Ez a módszer főként arra volt alkalmas, hogy gyors és egyszerű választ adjon az adott napról vagy egy döntési helyzetben. Ennél a kérdezési módnál a kérdésükre koncentráltak, mielőtt kihúzat egy követ a zsákból. Ha nem kaptak értelmezhető választ, akkor húztak még egyet és összeolvasták a kettőt.

A rúnakövek jelentése

Fehu – gazdagságot, bőséget hoz életünkbe

Uraz – egészség, vitalitás elnyerése

Thurisaz – védelmez az átkok, rontások ellen

Ansuz – erősíti a meggyőző erőnket

Raidho – belső egyensúlyi állapot megtalálásához használható

Kenaz – fejleszti kreativitásunkat, képességeinket minden területen

Gebo – feléleszti a szexualitást, javítja a potenciát

Wunjo – erősíti a csoporton belüli kommunikációt, összetartozást

Hagalaz – erős, aktív védelmi szimbólum külső behatások ellen

Nauthiz – bánatunk, lelki terheink feldolgozásában segít

Isa – erősíti koncentráló- és akaraterőnket

Jera – termékenységet, békét, harmóniát teremt

Eihwaz – segít leküzdeni félelmünket, erősíti szellemünket

Perthro – segít belelátni a jövőbe, megváltoztatni sorsunkat

Algiz – védelmet és szerencsét hoz használójának

Sowilo – akaratunk, kitartásunk megerősítésével segít elérni céljainkat

Tiwaz – megerősíti a hitet önmagunkban, a vallásban, az ideákban

Berkano – elősegíti a nőiesség megélését, a női energiák felszabadítását

Ehwaz – felgyorsítja az eseményeket

Mannaz – fejleszti az intelligenciát, a képességeinket

Laguz – erősíti a gyógynövények hatását, a test öngyógyító folyamatait

Ingwaz – a gyermekáldás szimbóluma, segít felkészülni az áldott állapotra

Othala – segít bőséget és jólétet hozni a család életébe

Dagaz – szakrális, ünnepi pillanatok megerősítésére használhatjuk

Hogyan készítsünk sajátot?

Régen az írástudó, a rúnák jeleit ismerő embereket varázslóknak gondolták, hozzájuk fordultak tanácsért. Akkoriban csak a kiválasztottak férhettek hozzá ehhez a tudáshoz, ma már azonban könyvekből, leírásokból bárki megismerheti a szimbólumokat és jelentésüket. Ezzel a tudással akár saját köveket is készíthetünk magunknak, ami remekül díszítheti majd a lakást, de akár mókás kérdezz-felelek játékot is végezhetünk velük a barátokkal.

A nyaraláson vagy egy kirándulás során gyűjtött, közel azonos méretű, lehetőleg minél laposabb kavicsokat mossuk meg alaposan, és szárítsuk meg. Ezután egyenként fessük rájuk a jeleket temperával, filctollal vagy valamilyen tartós festékkel. Hagyjuk, hogy teljesen megszilárduljon rajtuk a festék. Ha használni is szeretnénk ezeket, akkor tároljuk a köveket egy kis textil zacskóban. Aki díszként helyezné ki, az rögzítheti akár egy szép képkeretbe, vagy egy tálba is belerakhatja őket. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.