Őrület: ebben a 10 városban élnek a világ leggazdagabb emberei

szupergazdagok vagyon metropolisz
Adatelemzők szerint szupergazdagok tíz nagyvárosban koncentrálódnak. Lássuk, melyek azok a metropoliszok, ahol a világ leggazdagabb emberei élnek!

Te hol telepednél le a legszívesebben, ha milliók, milliárdok állnának a rendelkezésére? Vidéken, ahol elbújhatsz, vagy egy világvárosba költöznél? Azoknak, akik elég gazdagok ahhoz, hogy válasszanak, a dolog egyértelmű: irány a metropolisz! Úgy tűnik, bizonyos nagyvárosok különösen népszerűek a világ leggazdagabb embereinek körében.

new york, felhőkarcoló, szupergazdag, a világ leggazdagabb emberei
A világ leggazdagabb emberei közül a legtöbb New Yorkban él
Forrás: Shutterstock

Az Altrata nevű adatelemző cég szakemberei a kutatásuk során első körben a tehetős magánszemélyekről gyűjtöttek információkat. Felbecsülték a teljes vagyonukat különböző tényezők, többek között a bruttó hazai termék és az adószabályok alapján. Az értékeket ezután kivetítették a teljes lakosságra, hogy megkapják a nagyon gazdag magánszemélyek "értékét".

A világ leggazdagabb emberei a ezekben a nagyvárosokban élnek

34 millió olyan embert azonosítottak, akinek vagyona legalább egymillió, amerikai dollárban mérve. A jelentés szerint a szupergazdagok a teljes lakosság 0,6 százalékát teszik ki. De lássuk, hol élnek ők, a világ leggazdagabb emberei. A legtöbb vagyonos ember 10 városban koncentrálódik.  

1. hely: New York
2. hely: London
3. hely: Hongkong
4. hely: Los Angeles
5. hely: Miami
6. hely: San Francisco 
7. hely: Peking
8. hely: Szingapúr
9. hely: Chicago
10. hely: Washington D.C.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.