Diana hercegnő haláláért Mohamed Al-Fayed felelős: a milliárdos tudta is, hogy a baleset az ő hibája

autóbaleset Mohamed Al Fayed Diana hercegné
Az egész világot sokkolta a hercegné halála, aki 1997. augusztus 31-én este a párizsi Pont de l'Alma alagútban karambolozott. Diana halálával kapcsolatban azóta is rengetegen találgatnak, ám a hercegné és fiai testőre, Ken Wharfe azt állítja, a szörnyűségért nem más felelős, mint Mohamed Al-Fayed.

Ken Wharfe, Vilmos és Harry herceg, valamint a néhai Diana hercegnő egykori testőre azt állítja, hogy Dodi apja, Mohamed Al Fayed volt a felelős a szörnyű balesetért. Wharfe és emberei közel 15 éven át gondoskodtak Dianáról, majd lecserélték őket Al-Fayed gárdájára. Mohamed Al-Fayed testőrcsapata mindössze nyolc hete vigyázott a hercegnére és gyerekeire, amikor a tragédia bekövetkezett.

Diana hercegné és Mohamed Al-Fayed
Diana hercegné és Mohamed Al-Fayed
Forrás: Getty Images

Ken Wharfe a The Sun exkluzív műsorának nyilatkozott: „A legfontosabb pont az, ami a közelmúltban kiderült Al-Fayedről. Félelemben tartotta a személyzetet, mindent irányítani akart. Pontosan ez történt 1997-ben Párizsban is. Al-Fayed maga irányította Diana és fia, Dodi minden ügyét, egész életét a Park Lane-i irodájából. De nem lehet úgy irányítani egy védelmi műveletet, ha nem vagy az adott országban. A lényeg az, együttérzek az olyanokkal, mint Rees-Jones, és a biztonsági csapat többi tagjával, mert féltek kimondani, hogy szerintük mi lenne a helyes, ha a véleményük bármilyen módon ellentétes volt azzal, amit Al-Fayed akart, vagy akár azzal, amit Dodi akart."

Diana haláláról a zsarnok Mohamed Al-Fayed tehet

Hozzátette, természetesen Rees-Jonesnak és  biztonsági csapatnak is köze van ahhoz, amit történt, de féltek bármit is javasolni, mert Al-Fayed azzal nem értett volna egyet.

A biztonsági szakértő elmondta, hogy az egyetlen dolog, ami megakadályozhatta volna a borzalmat, az Henri Paul eltávolítása lett volna.

„Ő volt a baleset okozója, de nem mondhatták, hogy ne vezessen, hiszen 15-16 évig volt az Al-Fayed-dinasztia kulcsembere, sokkal feljebb volt a ranglétrán, mint Rees-Jones” - folytatta Wharfe. „Ha kivették volna a vezetői ülésből, mindez nem történt volna meg. De a félelem felülkerekedett ezeken az embereken.”

A 41 éves Henri Pault a baleset helyszínén halottnak nyilvánították. Minden lében kanál ember hírében állt, aki szeretett hírességek közelében lenni. Paul vérvizsgálatának eredményei szerint a vérében háromszoros volt a franciaországi ittassági határérték. A Diana halálával kapcsolatban lefolytatott vizsgálatok során kiderült, hogy a férfit magánrendelésen kezelték az alkoholizmusa miatt, ám a családja tagadta, hogy ilyen gondjai lettek volna. A Ritz bárjából származó bizonyítékok azt mutatják, hogy két Ricardot - egy francia ánizsos szeszes italt - ivott, miközben Diana és Dodi távozására várt.

A vizsgálat 22 órás tanácskozás után hivatalosan megállapították, hogy a balesetben részt vevőket jogtalanul ölték meg a sofőr, Henri Paul súlyos gondatlansága miatt, akinek szervezetében magas volt az alkoholszint, és a limuzinjukat üldöző paparazzi fotósok.

Mohadmed Al-Fayedről, a Harrods néhai mágnásról a napokban derült ki, hogy világszerte több száz nőt zaklatott szexuálisan, több mint 200 áldozat jelentkezett a BBC tényfeltáró dokumentumfilmje után.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.