„Diana csak inkubátornak kellett" - Mohamed Al-Fayed szerint ennyi volt a hercegné szerepe

Charity Dinner
Getty Images/Charity Dinner - Princess Diana Archive
brit királyi család Mohamed al-Fayed Diana hercegné
Válása után Diana hercegné jótékonysági munkába kezdett, ennek kapcsán rengetegszer keresztezték egymást útjaik a világ akkor leggazdagabb emberével. Mohamed Al-Fayed Diana pótapjaként tekintett magára, és megdöbbentő néven nyilatkozott a néhai hercegnéről.

Diana hercegné azután kötött barátságot Mohamed Al-Fayeddel, hogy elvált Károly hercegtől. A Harrods egykori különc tulajdonosát, aki egykor Diana pótapjának szerepében tetszelgett, halála után azzal vádolták meg, hogy megerőszakolta és szexuálisan zaklatta volt női alkalmazottjait. 

Charity Dinner, Mohamed Al-Fayed és Diana hercegné
Mohamed Al-Fayed és Diana hercegné egy jótékonysági vacsorán
Forrás: Getty Images/Charity Dinner

Mohamed Al-Fayed tavaly, 94 éves korában halt meg. Halála után rengeteg volt női alkalmazottja beszélt londoni és párizsi ingatlanokban elkövetett bántalmazásról és fizikai erőszakról, az ügyben több mint húsz feljelentés érkezett. A nők közül öten azt állítják, hogy Al-Fayed megerőszakolta őket. A BBC új dokumentumfilmje azt állítja, hogy Al-Fayed egy sereg segédet vetett be, hogy elhallgattassa állítólagos áldozatait, és hatalmát és vagyonát arra használta fel, hogy elkerülje az igazságszolgáltatást. 

Mohamed Al-Fayed és Diana hercegné kapcsolata utóbbi válása után vált szorosabbá

Miután Diana 1992-ben elvált Károly királytól, megpróbált új életet kialakítani magának, a királyi családtól távol. Újdonsült szabadságát és az őt körülvevő hatalmas érdeklődést arra használta fel, hogy jótékonysági munkát végezzen, és felhívja a figyelmet olyan témákra, amelytől a királyi család tagjai korábban elzárkóztak. Ennek során gyakran találkozott a néhai Mohamed Al-Fayeddel, egy egyiptomi üzletemberrel, akit akkoriban gyakran a világ egyik leggazdagabb emberének neveztek. Mivel a férfi számos olyan jótékonysági szervezetet támogatott, amelyben Diana is részt vett, útjaik gyakran keresztezték egymást.

2023-ban Mark Hollingsworth, Al-Fayed életrajzírója azt nyilatkozta, hogy a mágnás hosszú ideig tette a szépet a hercegnőnek, és a válása után bizalmasának és védelmezőjének tekintette magát. Mohamed Al-Fayed állítólag azt mondta

Önző szülei voltak. Az édesanyja és az apja nem volt jelen, dadákkal hagyták őt... Kereste a megfelelő férfit, aki pótolhatná azt, amit gyermekkorában elmulasztott. Sajnos Károly herceg is csak azért vette feleségül, mert szép volt, örököst biztosított, aztán elment, hogy jól érezze magát, és folytatta a régi életét. Diana csak inkubátornak kellett.

1997 nyarán, egy évvel azután, hogy Károly és Diana ötéves különélésük után végre hivatalosan is elválhattak, Al Fayed meghívta Dianát és két fiát, Vilmos és Harry herceget, hogy csatlakozzanak a családjához a dél-franciaországi jachtján. A 208 láb hosszú szuperjacht tökéletes helyszín volt a családi együttléthez, az akkori fotókon pedig az látható, ahogy a szerető anyuka a fiaival játszik a fedélzeten. Diana ezen az úton került közelebbi kapcsolatba Al-Fayed legidősebb fiával, a 42 éves filmproducer Dodival. 

A felső fedélzeten ölelkező és csókolózó pár képei bejárták a világot, a Dianát napozás közben, egy motorcsónakba beugorva és a hajó tatján ülve fotózták. Ezek voltak az utolsó képek Diana hercegnéről, aki a jachtról telefonon azt mondta barátjának, Rosa Moncktonnak, hogy a Dodival töltött idő boldogság volt. Azt azonban minden barát cáfolja, hogy a később Párizsban halálos balesetet szenvedett pár össze akart házasodni.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.