Meglepetés a fagyasztóban: 84 éven át őrizte egy kis csomag a szerelem titkát

Window,,Smile,And,Elderly,Woman,With,Thinking,At,Home,For
Shutterstock/Copyright (c) 2024 PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock. No use without permission. - PeopleImages.com - Yuri A
szerelem emlék süti
Egy virginiai asszony elhunyt édesanyja otthonát pakolta ki, de amire ott bukkant, az könnyekig meghatotta. Az idős asszony konyhája tele volt olyan tárgyakkal, amelyek családjának csodás múltját idézték fel. A kiürített házban lévő fagyasztóban azonban különleges meglepetést talált.

A család hetek óta gyászolta az idős asszonyt, aki élete alkonyán is megannyi szeretetet adott gyerekeinek és unokáinak. Halálával a família legfontosabb tagja távozott: ő volt a családfő, a mindentudó, akinek otthona a meghitt találkozások, ünnepi ebédek helyszíne is volt egyben. És ő őrizte a család összes emlékét, méghozzá gondosan, generációkra visszamenőleg. Amikor kiürítették az asszony házát, egy különös meglepetést találtak a fagyasztóban. 

meglepetés, fagyasztó
Meglepetés a fagyasztóban
Forrás: Shutterstock

Meglepetés a fagyasztóban

A konyha pont úgy maradt, ahogy az idős asszony otthagyta. A kedvenc virágos bögréje, a díszes porcukorszóró és a szögre akasztott kötény, mintha csak arra vártak volna, hogy gazdájuk visszatérjen és újra mosolyogjon, kinyissa a nyikorgó sütőajtót és kivegyen egy újabb adag illatos pitét.  Az édesanyját gyászoló nő mindent kipakolt, de utoljára, a fagyasztóhoz érve egy különös kis csomagra lett figyelmes. Egyetlen sütemény volt benne egy cetlivel, amin ez állt: 

Pogácsa, amit Mrs. Dara L Chambers készített 1940 augusztusában a Blankenship házban.

 

A 84 éves pogácsa története

A majd száz éves pogácsa története nehéz időkre nyúlik vissza, a család a kis feljegyzésből arra következtetett, hogy a nagymama sógornője sütötte nagybátyjuknak, mielőtt az a második világháborúba indult volna szolgálatra. Ez a süti enyhítette volna a férfi számára a katonaság ridegségét, és csempészett volna egy kicsit az otthonból a frontra. De a kis sütemény aztán évekkel később a nagymamához került, aki megőrizte. A  kis csomag pedig valamiért a fagyasztóban maradt és kiállta az idők próbáját. Senki sem találta meg, a sarokban kuporogva teltek felette az évek, így most, hogy a 90 éves asszony meghalt, kiderült, hogy egy életen át őrizte a furcsa kis csomagot a fagyasztó sarkában. 

A család tudja, hogy a megkövesedett finomság sokkal több, mint egyszerű pogácsa. A szeretet halhatatlanságát jelképezi. Ezért megpróbálják tovább őrizni a furcsa családi leletet, és abban reménykednek, hogy senki sem talál rá véletlenül éjszakai nassolás közben. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.