Whitney Houston édesanyja nyílt levelet írt a lányának

Black Girls Rock! 2016 - Arrivals
Getty Images/Black Girls Rock! 2016 - Arrivals - Paras Griffin
búcsú Cissy Houston Whitney Houston
Cissy Houston nyílt levele lányához ismét terjedni kezdett az interneten a halála után. Whitney Houston édesanyja 91 éves korában hunyt el hétfőn, 12 évvel azután, hogy megírta szívszorító levelét lányának, miután 48 évesen életét vesztette.

A megható tisztelgést Whitney Houston temetésén tették közzé. A kétszeres Grammy-díjas, aki elismert gospelénekes volt, hétfőn hunyt el New Jersey-i otthonában.

Whitney Houston édesanyja
Whitney Houston édesanyja nyílt levelet írt a lányának
Forrás: Getty Images

Whitney Houston édesanyja nyílt levet írt a lányának

A háromgyermekes anya — aki exférjeivel, Freddie Garlanddal és John Houstonnal közösen nevelte fiait, Garyt és Michaelt — ezt írta: 

„Kedves Whitney: Isten jelenléte megáldotta otthonunkat élettel, szeretettel, örömmel és békével. Te és a testvéreid voltatok a középpontja ennek az isteni szeretetnek, amely vonzotta Isten legáldottabb áldásait. Te Isten gyermeke voltál. Annyi szeretet volt az otthonunkban, amely valóban fentről származott. Mindig adtál anélkül, hogy bármit is vártál volna cserébe, és a szeretetünk volt az erő, amely egyre magasabbra és magasabbra emelte ezeket az áldásokat."

A gyászoló anya folytatta:

 „Sosem mondtam el neked, hogy amikor megszülettél, a Szentlélek azt mondta nekem, hogy nem leszel sokáig velem, és hálát adok Istennek a gyönyörű virágért, amit 48 évig nevelhettem és dédelgethettem.”

Az énekesnő becenevét használva hozzátette: „Isten azt mondta, itt az idő, Nippy; a munkád véget ért. A másik napon, február 11-én eljött érted. De nem figyelmeztetés nélkül. Két hónapja már depressziós voltam, sírtam, magányos és szomorú voltam, nem tudtam, miért.”

Megosztotta hátborzongató emlékét is: „Szombaton, mielőtt megtudtam volna az átkelésedről, csengettek az ajtómon. Elmentem kinyitni, de nem volt ott senki. Ismét csengettek, de még mindig senki sem volt ott, ezért hívtam a portást, hogy elmondjam, valaki csenget. Megnézte a kamerákat, és azt mondta, hogy senki nem volt ott.”

A levél így folytatódott: „Megígérted nekem, hogy a Grammy-díjak után időt töltesz velem. Azt hiszem, a szellemek végül megengedték, hogy eljöjj hozzám. Mennyire szeretlek, Nippy, és mennyire hiányzol. Hiányzik a gyönyörű mosolyod, a kis apróságok, amiket mondtál, néha csak azért hívtál fel, hogy azt mondd: ’Szia Anyuci, nagyon szeretlek.’”

Lányát gyászolva Cissy így zárta az üzenetet: „Sokkal jobban szerettelek. Szeretlek, hiányozni fogsz, köszönöm, hogy ilyen csodálatos lányom voltál. Nyugodj békében, kislányom, most már Jézus karjaiban vagy. Szeretettel: Anyuci.”

Cissy 91 éves korában hunyt el

Cissy utolsó pillanatait családja körében töltötte, hospice-ellátásban részesült Alzheimer-kórja miatt – közölte az Associated Press. „Szívünk fájdalommal és szomorúsággal van tele. Elvesztettük a családunk matriarcháját” – mondta Pat Houston, Cissy menye.

A Houston családot kettős tragédia érte, amikor 2015-ben elhunyt Whitney és Bobby Brown közös lánya, Bobbi Kristina, mindössze 22 évesen. Cissy halála után a családja azt nyilatkozta, hogy most már „békében nyugodhat lányával, Whitney-vel és unokájával, Bobbi Kristinával, valamint más szeretett családtagokkal együtt.”

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.