Csak a magas IQ-val rendelkezők tudják megoldani ezt a trükkös matematikai fejtörőt - VIDEÓ

Close,Up,Of,Businessman,Hand,With,Pen,Using,Polygonal,Head
Shutterstock - Who is Danny
fejtörő iq matematika
Ez a trükkös feladvány kihívást jelenthet a résztvevők számára: a fejtörő megoldásához a kilenc megadott számot – egytől kilencig – elhelyezzék a háromszöget körülvevő kilenc körben. Vajon neked sikerül megoldani?

A matematikai fejtörő megoldása a magas IQ-val rendelkezők számára nem jelenthet kihívást: helyezd el az egytől kilencig terjedő számokat a háromszöget körülvevő körökben úgy, hogy minden oldal összege 17 legyen. Egy szám sem ismétlődhet meg – ez a számok mesteri elhelyezésének próbája!

fejtörő
Csak a magas IQ-val rendelkezők tudják megoldani ezt trükkös matematikai fejtörőt
Forrás: Shutterstock

Csak a magas IQ-val rendelkezők tudják megoldani ezt trükkös matematikai fejtörőt

A kihívás bemutató videója szerint: 

„Ha meg tudod oldani ezt a fejtörőt, akkor igazi matek zseni vagy. A szabályok egyszerűek: helyezd el az egytől kilencig terjedő számokat a lenti körökben úgy, hogy minden oldal összege 17 legyen. Minden számot fel kell használni – nem lehet ismétlődés.”

A laterális gondolkodás egy olyan problémamegoldási forma, amely kreatív, kevésbé egyenes megközelítést igényel. Az agy neuroplasztikus, vagyis képes idővel változni és alkalmazkodni. Sokan azt hiszik, hogy az agyunk az idő múlásával elöregszik, és egyre kevésbé lesz hatékony és kompetens. Amit viszont sokan nem vesznek észre, az az, hogy képesek vagyunk formálni az agyunkat, akár egy szobrász a nyersagyagot. Az agyunk érzékeny mindarra, aminek kitesszük – emberek, zene, munka –, még a mindennapi fizikai környezetünkre is. Minden, amiben részt veszünk, finoman átalakíthatja az agyunk működését.

Mi a megoldás?

Jobb oldal felülről lefelé: 1, 9, 5, 2 = 17. 

Bal oldal felülről lefelé: 1, 6, 7, 3 = 17.

Alsó oldal balról jobbra: 3, 4, 8, 2 = 17.

Neked sikerült?

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.