Ha egyre ritkább, gyengébb a fű, akkor egy egyszrű itallal próbálkozhatunk erősebbé tenni. A megoldás nem más, mint egy kis sör, de nem mindegy, hogy hogyan használjuk.
A sör lehet a a ritkuló, sárguló fű ellenszere. A sörben lévő cukrok és élesztő elősegítik a mikrobiális tevékenységet, gazdagítják a talajt és növekedésre ösztönzik a gyepet. Mivel azonban a sör vonzhatja a csigákat érdemes vízzel hígítani, hogy csökkentsük ezt a kockázatot, ugyanakkor a gyepnek szüksége van a tápanyagokra. A sör műtrágyaként történő alkalmazásához egyszerűen keverjünk össze egy rész sört két rész vízzel, hogy ne terheljük túl a füvet. Ezután kerti permetezővel, vödörrel vagy slaggal egyenletesen eloszlathatjuk a keveréket a gyepen. A vegetációs időszak alatt néhány hetente érdemes ezt a módszert alkalmazni, hogy észrevehető javulást érjünk el.
A sörben lévő szénhidrátok táplálékul szolgálnak a hasznos baktériumok számára, amelyek viszont lebontják a szerves anyagokat és tápanyagokat szabadítanak fel, amelyeket a fű hasznosítani tud. A sörben lévő élesztő is támogatja az egészséges talajmikrobák fejlődését, hozzájárulva a talaj kiegyensúlyozottabb ökoszisztémájához. A megnövekedett mikrobiális aktivitás segít a talajnak megtartani a nedvességet és javítja a szerkezetét, lehetővé téve a gyökerek mélyebb és erősebb növekedését a szakértők szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.