Egyszerű ellenszere van a ritkás fűnek: ezt locsold rá, hogy újra zöld legyen a gyep

kert sör gyep
Ha a gyep elkezd ritkulni, nem kell kétségbeesni. Egyszerű módja van annak, hogy a fű ismét erős és sűrű legyen.

Ha egyre ritkább, gyengébb a fű, akkor egy egyszrű itallal próbálkozhatunk erősebbé tenni. A megoldás nem más, mint egy kis sör, de nem mindegy, hogy hogyan használjuk.

fű, gyep
Ez a szép fű titka
Forrás: Shutterstock

Ezt locsold a fűre, hogy ismét dús legyen a gyep

A sör lehet a a ritkuló, sárguló fű ellenszere. A sörben lévő cukrok és élesztő elősegítik a mikrobiális tevékenységet, gazdagítják a talajt és növekedésre ösztönzik a gyepet. Mivel azonban a sör vonzhatja a csigákat érdemes vízzel hígítani, hogy csökkentsük ezt a kockázatot, ugyanakkor a gyepnek szüksége van a tápanyagokra. A sör műtrágyaként történő alkalmazásához egyszerűen keverjünk össze egy rész sört két rész vízzel, hogy ne terheljük túl a füvet. Ezután kerti permetezővel, vödörrel vagy slaggal egyenletesen eloszlathatjuk a keveréket a gyepen. A vegetációs időszak alatt néhány hetente érdemes ezt a módszert alkalmazni, hogy észrevehető javulást érjünk el.

A sörben lévő szénhidrátok táplálékul szolgálnak a hasznos baktériumok számára, amelyek viszont lebontják a szerves anyagokat és tápanyagokat szabadítanak fel, amelyeket a fű hasznosítani tud. A sörben lévő élesztő is támogatja az egészséges talajmikrobák fejlődését, hozzájárulva a talaj kiegyensúlyozottabb ökoszisztémájához. A megnövekedett mikrobiális aktivitás segít a talajnak megtartani a nedvességet és javítja a szerkezetét, lehetővé téve a gyökerek mélyebb és erősebb növekedését a szakértők szerint.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.