A leander átteleltetése: ha hibernálod, jövőre is ontja a virágait

növényápolás átteleltetés teleltetés leander
Még alig ért véget a nyár, a hajnalok és éjszakák egyre húvösebbek, tehát a növényeinkről is gondoskodni kell. A leander átteleltetése a mérete miatt is gondot okozhat, de megéri jó helyet keresni neki vagy hibernálni.

Akinek van leandere, az tudja, hogy télen nem hagyható kint a növény, ugyanis ha netán nagy hideg lenne, megfagy. A legjobban 8-10 fokon érzi jól magát, de a háromfokos hideget még átvészelheti. Ha azonban jönnek a mínuszok (bár sokszor akár -5 fokig is bírja): a nagy kérdés, hova tegyük. A leander átteleltetése nem bonyolult, inkább csak hely kérdése. 

A leander átteleltetése leginkább hely kérdése
A leander átteleltetése leginkább hely kérdése
Forrás: Forrás: Shutterstock

Hogy tavasszal szép legyen újra a leander 

Ha van garázsod vagy elfér a lépcsőházban, a legjobb, ha ott helyezed el. Ha több növényed van, ne tedd őket szorosan egymás mellé, és az is fontos, hogy a helyiségben szellőztess időnként, így kevésbé tetvesedik. Ha szeptemberben nem metszetted meg, most még megteheted, de az igazi metszés ideje úgyis tavasszal jön el. Arra is figyelj, hogy ne öntözd túl, havi egy-két alkalom elég neki. Ha sok vizet kap, megrothadhat a gyökere és tönkremehet, de tápoldatot öntözéskor kaphat, csak fele annyit, mint nyáron - írja a Lakáskultúra

 

Hibernáld a növényt!

Ha nincs ideális helyed a leandernek, hibernáld. A víz és a tápanyag teljes megvonásával, a hőmérséklet minimalizálásával, szinte „kómába” kényszerítjük a leandert, ami ebben az állapotban sokkal könnyebben vészeli át a telet. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.