Tökhiány fenyeget! Ezekből a zöldségekből faraghatsz még dekorációt halloweenre

töklámpás, alternatív töklámpás, dinnye, Halloween
Shutterstock/ -
hiánycikk töklámpás sütőtök halloween
A brit hírek szerint kevesebb tök várható idén Halloweenra beszállítói problémák és a kedvezőtlen időjárás miatt. Egyes családok ezért már alternatívák után néznek, milyen zöldség van még, amit alternatívaként kifaraghatnának.

Az idei halloween más lesz, mint a többi — legalábbis úgy tűnik, hogy idén jóval kevesebb a faragnivaló tök, mint a korábbi években. Ha találsz is a boltokban készleten, valószínűleg többet kérnek érte, mint az előző években, így a tökfaragás helyett lehet, hogy érdemes más alternatívák után nézni. A szakértők számos más alternatív gyümölcsöt és zöldséget is ajánlanak, amelyeket halloweenkor érdemes faragni.

Halloween, töklámpás, tökfaragás
A halloween alapkelléke a töklámpás, de ha nincsen tökünk, mit faraghatunk helyette?
Forrás: Shutterstock/New Africa

Kreatív halloween tökhiány idején

Chris Bonnett, egy brit kertészeti központ alapítója szerint, függetlenül attól, hogy van-e elég tök vagy sem, érdekes tapasztalás lehet más kreatív módokat is mérlegelni, más zöldésgeket faragni. „A tökhiány miatt idén érdemes felfedezni a kreatívabb lehetőségeket, hogy hogyan díszítsük fel otthonunkat és kertünket Halloweenkor” mondta

„A 19. században valójában a  tarlórépa  volt az, amire félelmetes arcokat faragtak, hogy megünnepeljék ezt az alkalmat. Manapság sokféle más gyümölcs és zöldség is használható a tök mellett, hogy egyedi és sokszínű Halloween dekorációt készítsünk. Bármilyen gyümölcsöt vagy zöldséget is faragsz, mindig légy óvatos az éles szerszámokkal, és győződj meg róla, hogy a gyermekek ne egyedül dolgozzanak a veszélyes eszközökkel."

Íme öt alternatív gyümölcs és zöldség, amelyeket halloweenkor érdemes faragni:

Dinnye

A dinnye - savanyítani valót most lehet kapni - nagyszerű választás lehet, mivel méretük hasonló a tökökhez. Érdekesen kidíszíthetjük a zöld héja és rózsaszín belseje miatt, igazán félelmetes lehet egy dinnyés dekoráció.

Ananász

Az ananászokból szintén félelmetes arcok faraghatóak, vetekednek a tökökkel, ha megvilágítjuk. A zöld levelek a tetejükön tovább fokozzák a rémisztő megjelenést, így könnyen túlszárnyalhatod a szomszédaidat a hagyományos tökös díszeikkel szemben.

Paprika

A paprikák faragása kissé könnyebb, mint a tököké, hiszen alig igényelnek kiürítést és kaparást. Bár kisebbek a töknél, mégis igazán szép beltéri dekoráció készíthető belőlük.

Egyéb tökfélék

A különböző tökféléket ugyanazzal a technikával lehet faragni, mint a hagyományos halloweentököket, és a különféle méretek, formák és színek biztosan lenyűgözik majd a szomszédokat, vagy a körbe járó jelmezes gyerekeket. 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.