Így tárold a kerti bútorokat, ha nem akarod, hogy a télen tönkremenjenek

trükkök kerti bútor tárolás tél
A vénasszonyok nyara, a kellemesen meleg ősz még a kertben, teraszon tartja az embert, de hamarosan beköszönt a hideg idő, amikor mindannyian behúzódunk az otthonainkba. A kerti bútorok sem maradhatnak kint télre, de nem mindegy, hogyan tárolod azokat.

Amit a téli hónapok alatt mindenképpen biztonságosan el kell rakni, az a kerti bútor, amit nagyon sokan rosszul tárolnak, és aminek az eredménye lesz, hogy a következő nyári szezonra használhatatlanná válnak. Különböző hackek lelhetőek fel a TiTokon arról, hogy melyek a legjobb módszerek, de mint mindennel, ami a közösségi médiában trenddé válik, ezzel is vigyázni kell, mert némelyikük több kárt okozhat, mint amennyi hasznot hoz. 

kerti bútor tárolása télen
A kerti bútorok védelmét a műanyag ponyva télen nem oldja meg
Forrás: Shutterstock

A kerti bútorok téli tárolására nem a műanyag ponyva a legalkalmasabb

Will McCullagh raktározási szakértő szerint, ha műanyag ponyvát használunk a bútorok téli letakarására, az sok kárt okozhat. Ez azért van, mert csapdába ejtheti a nedvességet, ami penészhez és rozsdásodáshoz vezethet. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki bútoraidból, sokkal jobb módszereket is alkalmazhatsz. Csak arra kell ügyelned, hogy kövess néhány egyszerű lépést.

A szakember azt mondja, a műanyag ponyva használata helyett a legjobb, ha olyan tárolási megoldásokat és anyagokat keresel, amelyek lehetővé teszik a levegő áramlását. A légáteresztő szövethuzatok úgy védik meg a bútorokat, hogy nem zárják be a nedvességet. A bútorokat el kell emelni a talajtól, hogy ne üljenek nedves felületeken. A tárolóhelyeket szellőztetni kell, hogy csökkentsék a páralecsapódás valószínűségét, és segítsenek bútorokat jó állapotban tartani. 

A nagy méretű bútorok szétszerelése megkönnyítheti a tárolást, a darabonkénti elcsomagolás nagyobb védelmet is jelent. Akinek az otthonában nincs elég hely a tárolásra, és kerti tárolóval, fészerrel sem rendelkezik, annak érdemes elgondolkodnia akár azon is, hogy egy kisebb raktárhelyiséget béreljen a kerti bútorainak. Ez első hallásra talán túlzásnak tűnhet, de a 2-3 hónapig tartó egész biztosan nem kerül annyiba, mint a kerti bútorok újravásárlása.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.