A szakember tippje: egy titkos mosógép-funkcióval a hidegben is gyorsabban száradnak a ruhák

Man,Wearing,Apron,Doing,Laundry, mosógép
Shutterstock/Copyright (c) 2024 Masami.K/Shutterstock. No use without permission. - Masami.K
tippek-trükkök szárítás mosás
Egy mosási szakértő osztott meg egy egyszerű tippet, amellyel a ruhák télen fűtés nélkül is gyorsabban száradnak beltéren. Egy titkos mosógép-funkció oldja meg a nyirkos időjárás okozta problémát.

A hidegebb hónapok beköszöntével a ruhák szárítása sokak számára válik nehézkes és lassú folyamattá. Épphogy megszoktuk, hogy a napon a ruháink néhány óra alatt teljesen szárazak lesznek, itt az ősz, és már nem teregethetjük a szabadban a mosott ruhát, s bár fűtésre még nincs szükség, a beltéren száradó ruha akár két nap után is nedves egy kicsit. Egy mosási szakértő azonban ismer egy trükköt: a mosógép egyik funkciója segít a gyorsabb száradásban, télen is. 

mosógép, szárítás,fregoli
Ősszel nehezebben száradnak a ruhák, de egy mosógép-trükk segíthet
Forrás: Shutterstock

Nicola Lewis, a rendrakás és a takarítás szakértője, akinek közel 200 000 követője van Instagramon, nemrég felfedte a mosógépek egy „titkos” funkcióját, amelynek használatával sokkal gyorsabban megszáradhatnak a lakásban kiteregetett ruhák.

Legutóbbi Instagram-videójában, amelynek címe, Hogyan szárítsd a ruháidat beltéren, Nicola megosztott egy praktikus mosógép-trükköt: a dupla centrifugálást. A „Double Spin for the Win” (Dupla centrifugálás a győzelemért) jelmondata gyorsan elnyerte a követők tetszését.

Nicola elmagyarázta, hogy a mosási ciklus befejezése után, ha a ruhákat a dobban hagyjuk egy további centrifugálási ciklusra — további víz hozzáadása nélkül —, észrevehetően szárazabbak lesznek a ruhák. Ez az extra centrifugálás segít még több nedvességet kivonni a textíliákból, ami jelentősen csökkenti a teljes szárítási időt.

Nicola szakértelme azonban nem áll meg a mosógépnél

A szakértő megosztotta a beltéri szárítás kipróbált és bevált módszerét is, amely egyszerre hatékony és energiatudatos. Nicola szerint a párátlanító és a ventilátor használata is csodákra képes a mosott ruhák beltéri szárításában, és mindezt anélkül, hogy a fűtésre kellene hagyatkoznunk.

„A párátlanító elszívja a nedvességet a levegőből, és gyorsabban megszárítja a ruhákat”magyarázta, hozzátéve, hogy akiknek nincs párátlanítójuk, helyezzék a fregolit természetes fény közelébe, és nyissanak ablakot, hogy segítsék a szellőzést.

Egy másik költségvetésbarát trükk, amelyet a szakember javasol, a ventilátor használata a levegő keringtetésére.

„A ventilátor keringeti a hideg levegőt, segít a ruhák gyorsabb száradásában, miközben megakadályozza a penészesedést” — magyarázta el, megjegyezve, hogy ez a módszer olcsóbb, mint bekapcsolni a fűtést. Nicola szerint az is segíthet a szárítási folyamat felgyorsításában, ha a ruhákat a fregolin egymástól távolabb helyezzük el, és a ruhadarabokat fogasra akasztjuk, mielőtt a szárítóra helyeznénk őket.

Az egyenletes száradás érdekében pedig azt tanácsolja, száradás közben néhányszor fordítsuk meg a ruhákat.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.