A kertész tanácsa: a két összetevős házi szerrel egy hét alatt kivirágzik az orchidea

orchidea
Shutterstock/Copyright (c) 2024 suryaatmaka/Shutterstock. No use without permission. - suryaatmaka
Orchidea trükk szobanövény virágzás
Az orchideák gondozása igényel némi figyelmet és gondoskodást, mivel számos okból leállhat a virágzásuk. A kertészek sok trükköt ismernek, hogy újra virágba boruljon az orchidea, és nem kell hozzá semmi, ami ne lenne otthon.

Az orchideáknak megfelelő mennyiségű fényre, vízre és tápanyagra van szükségük a virágzáshoz. Néha azonban, bármennyire is jól ápolod, az orchidea nem hajlandó virágozni.

orchidea
Az orchidea néha akkor sem hajlandó virágozni, ha megkapja a szükséges fényt, vizet és tápanyagokat
Forrás: Shutterstock

Egy egyszerű, két összetevőből álló megoldás segít az orchidea gondozásában

A TikTok-on közzétett videóban a kertészkedés profija, @judybaogarden megosztotta, hogyan segít az orchidea virágzásában egy egyszerű, két összetevős megoldás. Ehhez egy kalapácsra, egy szendvicstasakra, egy vizes palackra és egy fokhagymagerezdre van szükség.

A kertész a fokhagymagerezdeket a szendvicszacskóba tette, és a kalapács segítségével szétzúzta a fokhagymát. Ezután a darabokat a vizes palackba tette, rátette a fedelet, és megrázta az üveget. A fokhagymát és a vizet egy napig hagyta ázni, mielőtt a házi oldattal megöntözte volna az orchideáit. A növény öntözésekor ügyelt arra, hogy a fokhagymadarabok egyike se kerüljön a gyökerek közé. A kertész szakember szerint az egyszerű hack a virágzásban. Ezt bizonyítandó, meg is mutatta a követőinek, hogy egy héttel később milyen sok virágot hozott az orchideája.

A fokhagymás vízről köztudott, hogy segíti az orchideák gyökérnövekedését, valamint a virágzást és az újbóli virágzást. A fokhagymás víz magas kéntartalma segíthet megállítani a növényeken kialakuló gombásodást, de a fokhagymában lévő allicinről azt is feltételezik, hogy segít elpusztítani az algákat, amelyek néha kialakulhatnak az orchidea-virágcserépben.

A kertész hölgy videója 145 kommentet és 26 000 lájkot kapott. A hozzászólások közül sokan dicsérték a tanácsot, több orchideatulajdonos kertész pedig azt állította, hogy ki fogja próbálni a tippet. Egyikük azt is hozzátette, hogy az elmondottakon túl, a fokhagymás locsolás az apró legyeket is távol tartja. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.