Sallai Nóra balesete: Hős lett a 15 éves tini, Mátai Nóra két életet mentett meg

baleset Sallai Nóra balesete életmentés hétköznapi hős
Ott megszűnt az idő - mondja a 15 éves Nóri. Ő volt az, aki elképesztő lélekjelenléttel segített annál a balesetnél, amiben a Jóban Rrosszban színésznője, Sallai Nóra és ötéves kisfia súlyosan megsérültek. A tinilány, akiből hős lett, olyan dolgot tett a baleset helyszínén, amire csak kevesen képesek.

Már alig látszik a helyszínelés nyoma, a krétajelek lassan lekopnak az aszfaltról, de az ütköző autók darabjai még ott hevernek az út mellett. Az Alsónémediben történt brutális baleset igazából bárkivel megeshetett volna, de az ötéves kisfiú és anyukája, a Jóban Rosszban színésznője, Sallai Nóra éppen akkor indultak haza a játszótérről, amikor egy BMW arra száguldott. A balesetről egy másik autó fedélzeti kamerája készített felvételt. Esély sem volt elkerülni az ütközést, minden olyan gyorsan történt. Gyorsan és visszafordíthatatlanul. 

baleset, Sallai Nóra, Mátai Nóra
Mátai Nóra segített a balesetnél, amiben megsérült Sallai Nóra és kisfia

Sallai Nóra balesete: a csattanásra lettünk figyelmesek

A játszótéren beszélgető fiatalok a csattanásra lettek figyelmesek. Mátai Nóra azt mondja, az elmúlt két napban ezerszer felidézte és elmondta, hogy mi történt a baleset estéjén. Talán még ő maga sem hiszi el, hogy két ember élete múlt a lélekjelenlétén. 

A BMW is Dunaharaszti felől jött, mi a barátaimmal bent voltunk a játszótéren, igazából beszélgettünk. Köszönni sem volt időm, amikor hallottuk a csattanást. A barátaim egyből kirohantak, én kinéztem először a kerítésen, amikor megláttam a felborult autót, akkor indultam el én is ki. Amikor kiértem, addigra már egy pár ember itt volt, akik nézték, hogy mi történt az autókkal. Hangos ordibálás hallatszott mind a két autó irányából, sokan meg voltak rémülve. 

Volt, aki sokkot kapott a látványtól. A két autó rettenetesen összetört, mindkét utastérben emberek ültek, Nórinak gyorsan kellett cselekednie. 

Az autók mellett egy nőt találtam, aki kétségbe volt esve, igazából szerintem sokkot kapott. Tőle kérdeztem, hogy jól van-e, és ő adta a kezembe a diszpécsert, hogy beszéljek vele inkább én. Akkor a kisfiút néztük meg, akkor szerintem neki már nem volt pulzusa. Én átmentem az anyukához, addig a kisfiút kettő-három férfi kiszedte. Az anyuka megmozdította a könyökét, és akkor láttam, hogy vért köhög és hörög. A diszpécser mondta, hogy szedjük ki, viszont az ajtó be volt szorulva, négy férfi tépte le az ajtót...

Nóri nem tudja mennyi idő telhetett el a csattanástól a mentők kiérkezéséig. Azt mondja, megszűnt létezni az idő. Egy valamit tudott, hogy nagy a baj, különösen, amikor kiderült, a fiatal nő - akiről azóta tudjuk, hogy a Jóban Rosszban színésznője, Sallai Nóra - a kisfiával együtt életveszélyben van

Miután a pokrócra fektettük, nekem meg kellett kérnem valakit, hogy tartsa a homlokát meg az állát, egy nőt kértem meg, nekem pedig mellé kellett feküdnöm, hogy nézzem a mellkas emelkedését. Ezután pedig többen stabil oldalfekvésbe fektettük, egy hirtelen mozdulattal kellett átfordítanunk. A kisfiút közben a járdára fektették, odamentem, addigra már elkezdte újraéleszteni egy férfi, de ő elfáradt, jött egy nő, ő átvette, és erre rá szerintem egy tíz percre értek ki a mentők. Amikor a mentők kiértek, akkor a kisfiút meg kellett tisztítani a ruháktól, hogy rá tudják csatolni a gépeket és újra tudják éleszteni, ekkor már csak egy dolgunk volt, világítottunk, és szurkoltuk, hogy a kisfiú túlélje.

Nóri azt mondja, amit akkor este tett, az iskolában tanulta. Rendőrnek készül, így neki ez a munkája része lesz később. 

Általános iskolában évente egyszer-kétszer előfordult, hogy volt egészségügyi óránk, és én ezeken aktívan részt vettem, és érdekeltek, és nagyon szerettem ezeket az órákat. Most pedig rendészeti iskolára járok, ahol szintén fogjuk tanulni az egészségügyi ellátást, és ez is fontos része lesz a munkámnak majd.

Nóri azt mondja, a baleset helyszínén az emberek meg voltak rémülve. Volt, aki sokkot kapott, volt, akit el kellett kísérni a helyszínről, mert pánikba esett. Csak nagyon kevesen vannak felkészülve a látványra, és arra, hogy gyorsan kell cselekedni.  Sallai Nórát, a Jóban Rosszban színésznőjét és kisfiát súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.  Kollégái és ismerősei imádkoznak érte és véradásra buzdítják a lakosságot.

További híreinket a tragédiáról itt olvashatod. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.