Hátborzongató tengeri szörnyet mosott partra a tenger: a fogsorától rémálmaid lesznek

rémálom tengeri szörny állattetem
Kaliforniában sodort partra a tenger egy félelmetesnek látszó tengeri élőlényt. A szörny fotója, amelyet a közösségi médiában osztották meg, hatalmas port kavart. A karcsú, sápadtnak tűnő, hullámos fogsorokkal rendelkező lény egy régi térképen látható tengeri kígyó művészi ábrázolását idézte.

A Redditen sokan találgatták a tengeri szörny kilétét, többen a mítikus Loch Ness-i szörnyhöz hasonló lényhez, a pleziosauruszhoz hasonlították a partra sodort állatot, míg egy felhasználó azzal viccelődött, hogy az nem más, mint egy „alopeciás vidra”.

szörny
A Redditen sokan találgatták a tengeri szörny kilétét
Forrás: Youtube

 

Ami biztos, hogy akik látták az elpusztult állatot, azt mondják, a fotók puszta látványától megijedtek és biztosak benne, hogy a szörny hosszú ideig üldözi majd őket az álmaikban. Hogy mégis mi lehet a pórul járt teremtmény, arra egy szakember adott megdöbbentően prózai választ.

A tengeri szörny valójában egy muréna

Mint kiderült, a valóság kevésbé izgalmas, mint az elképzelés volt. A vadnak tűnő úszóhulla valójában egy muréna, egy nyálkás óceáni ragadozó teteme, amely a trópusi és szubtrópusi tengerekben él, ahol a zátonyok szikláiban és hasadékaiban rejtőzik. Állítólag több mint 200 faja létezik a fogas vadásznak, közülük a legnagyobbak közel 12 láb hosszúra is megnőhetnek.

A murénák általában nem ártalmasak az emberre, inkább halakból lakmároznak, de ha megzavarják, megharaphatják az embert.

Bár ezek az állatok a színek kaleidoszkópszerű sokaságában fordulnak elő, ez a példány Tim Daly, a Kaliforniai Hal- és Vadvilági Minisztérium szóvivője szerint „kicsit kifehéredett a haláltól”.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.