Tengeri szörny teteme sodródott a partra Kaliforniában: hatalmas volt a pánik

Shutterstock -
rémület szörny hal
Ijesztő külsejű haltetem riogatta a kaliforniaiakat. Sokan úgy vélték, tengeri szörny...

Egy különös kinézetű tengeri lény okozott pánikot a közösségi médiában. A felhasználók egy része tengeri szörny  sodródott a partra a kaliforniai Laguna Niguel közelében, de végül megfejtették, a fura lény egy hal, nevezetesen muréna. 

A tengeri szörny valójában muréna volt
A tengeri szörny valójában muréna volt 
Forrás: Shutterstock

A tengeri szörny sokakban félelmet keltett

A Redditen megosztott fénykép egy karcsú testet ábrázol, amelyet az éles fogak tesznek még rémisztőbbé. A kép azonnal elindította a találgatásokat, volt, aki úgy fogalmazott, rémálmai vannak tőle. A félelmet keltő állat látványa sokakat megdöbbentett, egyesek egy ősi tengeri szörnyhöz hasonlították, mint például a mitikus Loch Ness-i szörny. Egy Reddit-felhasználó viccelődve „alopéciás vidrának” nevezte az állatot. A közönség sokáig találgatott, míg végül kiderült: az ijesztő kinézetű lény nem tengeri szörny, hanem valójában egy muréna, amelynek tetemét a partra sodorták a hullámok.

Mi is az a Muréna?

A murénák trópusi és szubtrópusi vizek lakói, ahol leginkább sziklás hasadékokban és korallzátonyokban rejtőznek. Bár ijesztő külsejük van, ezek az állatok általában nem jelentenek közvetlen veszélyt az emberekre, amíg nem zavarják meg őket. Több mint 200 különböző fajtája létezik, és némelyikük akár 12 láb hosszúra is megnőhet.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.