Viszlát nyálkásodás: egy egyszerű tárolási trükk, és a fűszernövények frissek maradnak

fúszernövények, kapor, petrezselyem, snidling
Shutterstock/Copyright (c) 2024 amirul.photo/Shutterstock. No use without permission. - amirul.photo
hack tárolás fűszernövény konyha
Ha eleged van abból, hogy néhány havonta újabb és újabb fűszernövényeket kell vásárolnod, amelyek aztán néhány napon belül elnyálkásodnak, akkor figyelj, mutatjuk, hogyan tárold helyesen.

Kathleen Ashmore amerikai séf és receptfejlesztő nemrég megosztotta, hogyan óvhatjuk meg a fűszernövényeket a kiszáradástól, hogy hetekig frissek maradjanak. Az szakember szerint rengeteg pénzt spórolhatsz meg vele, hiszen ritkábban kell vásárolnod, ráadásul a séf szerint a trükk mindig működik.

fúszernövények tárolása, trükk, hack
A tárolás fontos, ha szeretnéd, hogy akár egy hónapig is frissek maradjanak a fúszernövények, próbáld ki a trükköt
Forrás: Shutterstock

Tárolási trükk a sokáig friss fűszernövényekért

Kathleen a közösségi médiában osztotta meg „élelmiszer-tárolási hackjét”, amely állítása szerint „a legjobban a leveles fűszernövényekkel működik”. Elárulta, hogyan lehet a friss fűszernövényeket akár egy hónapig is eltarthatóvá tenni.  

„A friss fűszernövényeknek elegendő oxigénre van szükségük, hogy a nedvesség ne ragadjon meg bennük, és ne legyenek nyálkásak, de a túl sok oxigéntől kiszáradnak és megromlanak, szóval íme, így teremtünk egy igazán gyors, tökéletes környezetet nekik” mondja videójában a séf, majd így folytatja: „Alapvetően úgy fogjuk kezelni őket, mint a virágokat. Tehát fogjunk egy konyhai ollót, és egyszerűen vágjuk le a végeiket, így friss végeket kapunk, amelyek rengeteg vizet szívnak majd fel. Aztán csak leöblítjük, és egy tiszta konyharuhával óvatosan szárazra veregetjük őket. Ezután egy befőttesüveget vagy poharat feltöltünk néhány centi vízzel, és a szárakat egyenesen beletesszük”.

Ezután egy bármilyen műanyag zacskót tesz az üvegre és egy gumiszalaggal rögzíti. Az üvegeket hűtőbe teszi, és ha a víz barnulni kezd, kiönti, és friss vizet tölt az üvegekbe.

A TikTok-videót rengetegen látták, a felhasználók hálásak Kathleennek, hogy megosztota a trükköt, elárasztották dicsérő és hálás kommentekkel. Egy kommentelő a tapasztalatait is megírta: „Kipróbáltam zöldhagymával és korianderrel, és el voltam ájulva. Nem túlzás, hogy a zöldhagymám több mint két hétig kitartott” — írta hozzászólásában a séfnek. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.