A bejglit mindenki szereti, bármilyen ízű, bármennyire repedt szét, bármennyire is csordul ki belőle a töltelék és hasonlít inkább egy absztrakt művészeti alkotáshoz.
Bejglitészta
Hozzávalók (4 db 500 g-os rúdhoz):
1. A hideg vajat és zsírt, a lisztet, az élesztőt morzsoljuk el. Habarjunk el 3 db tojássárgáját a tejjel és a sóval, majd adjuk a lisztes elegyhez, és alaposan dolgozzuk össze vele. Végül szitáljuk hozzá a porcukrot is, gyors mozdulatokkal gyúrjuk simára, és rakjuk be 1 órára a hűtőbe.
2. Vágjuk fel a tésztát négy egyenlő részre, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki mindegyiket 1 cm vastag téglalappá. Simítsuk rájuk a hideg tölteléket úgy, hogy a széleken 1 cm szabadon maradjon. Tekerjük fel a tésztákat, kenjük meg a megmaradt tojássárgájával elhabart tojással. Rakjuk be őket a hűtőbe, amíg megszárad rajtuk a tojás, majd ismételjük meg a műveletet.
3. Hurkapálcikával mélyen szurkáljuk meg a bejgliket, hogy sütés közben a gőz távozhasson belőlük. Süssük a 180 fokos sütőben 25-30 percig a rudakat.
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés + a töltelék elkészítése
Diós töltelék
Hozzávalók (2 db 500 g-os rúdhoz):
Melegítsük meg a tejet, majd szórjuk bele a cukrot, a búzadarát, és melegítsük még 2 percig. A tűzről levéve forgassuk bele a darált diót a megmosott mazsolával együtt. Hagyjuk kihűlni, majd felhasználásig tegyük be a hűtőszekrénybe.
Marcipános-szilvalekváros töltelék
Hozzávalók (2 db 500 g-os rúdhoz):
Alaposan gyúrjuk össze a marcipánt a simára kevert szilvalekvárral, valamint a kekszmorzsával. Ezután nyújtsuk ki vékonyra, rakjuk tálcára, és felhasználásig tegyük be a hűtőszekrénybe.
Mogyorókrémes töltelék
Hozzávalók (2 db 500 g-os rúdhoz):
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a mogyorót, majd miután kihűlt, forgassuk össze a mogyorókrémmel. Felhasználásig rakjuk be a hűtőbe.
Mákos töltelék
Hozzávalók (2 db 500 g-os rúdhoz):
Melegítsük meg a tejet. Szórjuk bele a kristály- és a vaníliás cukrot, és melegítsük addig, amíg azok el nem olvadnak. A tűzről levéve forgassuk bele a darált mákot, a citromhéjat és a megmosott mazsolát. Hagyjuk kihűlni, majd felhasználásig rakjuk be a hűtőszekrénybe.
Túrós töltelék
Hozzávalók (2 db 500 g-os rúdhoz):
Forraljuk fel a tejet. Szórjuk bele a sóval elvegyített búzadarát, és kevergetve forraljuk tovább addig, amíg meg nem duzzad. Ízesítsük a kristály- és a vaníliás cukorral. Miután langyosra hűlt, dolgozzuk bele a túrót, a vajat és a citromhéjat. Felhasználásig tegyük be a tölteléket a hűtőszekrénybe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.