A fagyasztó életmentő lehet, ha megmaradt ételeinket hosszabb ideig szeretnénk tárolni. De nem minden élelmiszer alkalmas a fagyasztásra – néhányuk nemcsak minőségében romlik, hanem komoly egészségügyi kockázatot is jelenthet.
Egy élelmiszer-biztonsági ügynökség tette közzé a figyelmeztetését, amelyben felsorolják azokat az élelmiszereket, amiket nem szabad fagyasztóba tenni. Nemcsak azért, mert veszít az ízéből, évezeti értékéből, hanem legfőképp azért, mert egészségügyi kockázatot jelenthet.
A problémát a mikroorganizmusok jelenléte okozza. Míg a fagyasztás lelassítja ezek aktivitását, a kiolvasztás során újra „életre kelnek”. Az elégtelen hőkezelés vagy a helytelen tárolás veszélyes baktériumok, például szalmonella vagy E. coli elszaporodásához vezethet. Arra is figyelmeztetnek, hogy fagyasztott ételek felolvasztását mindig hűtőszekrényben vagy mikrohullámú sütőben végezzük, és kerüljük a szobahőmérsékleten való olvasztást. A kiolvasztott ételeket 24 órán belül el kell fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.