Airfryer: van egy része, amit biztos, hogy nem takarítasz, pedig kellene

Woman,At,Home,Using,An,Air,Fryer.,Making,Healthy,Food, airfryer
Shutterstock/ - Hazal Ak
tisztítás airfryer takarítás
A forrólevegős sütő sokak életét megkönnyíti, de ahhoz, hogy hosszú életű legyen, fontos, hogy megfelelően karbantartsuk. Az airfryernek van egy része, amit biztosan nem takarítasz, pedig kellene.

Az airfryer az elmúlt években sok háztartás elengedhetetlen tartozékává vált. Népszerűségén nincs mit csodálozni, hiszen olaj hozzáadása nélkül, vagyis egészségesen sülhetnek meg benne a legkülönfélébb hozzávalók. Karbantartása és takarítása is egyszerű, de fontos, hogy jól csináljuk - erre hívja fel a figyelmet egy TikTok-csatorna.

airfryer
Az airfryer takarítását nem hanyagolhatjuk el
Forrás: Shutterstock

Az airfryernek ezen részét biztosan nem takarítod

A forrólevegős sütő kivehető kosarát egyszerű elöblíteni, ám ha azt gondoljuk, itt véget is ér az eszköz tisztítása, akkor nagyot tévedünk. Egy felhasználó megosztotta, hogy van ám az airfryernek egy olyan része, ami szintén takarításra szorul, de eddig szinte senkinek nem jutott eszébe, hogy ott is megtörölgesse az eszközt. Ez a rész pedig nem más, mint a sütő alja. 

A videón látható, hogy az airfryer alsó borítását levéve férhetünk hozzá a kényes területhez, amin nagyon sok a szennyeződés. Ahhoz azonban már nem kell különleges trükk, hogy a kosztól megszabadítsuk a gépünket: használjuk azt a tisztítószert, amit általában a sütők takarításához bevetünk. Sok felhasználó örül annak, hogy a TikTokra felkerült videó alapján még gondosabban bánhat az eszközével, mások azonban nem akarták volna tudni, hogy mit mulasztottak el eddig.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.