Nyári party mesterfokon: Így szervezd meg a tökéletes kerti bulit!

Shutterstock/RossHelen -
összejövetel buli nyári program barátok
Nyáron nincs is jobb, mint a barátokkal eltölteni egy kellemes estét a szabadban, finom ételek és italok mellett. De hogyan szervezzük meg a tökéletes nyári party eseményünket, amelyről majd mindenki beszélni fog?

A nyár a szabadtéri összejövetelek szezonja, és mi lehetne jobb alkalom egy felejthetetlen kerti party szervezésére? Akár baráti társasággal, akár családdal tervezed egy jól megszervezett nyári party felejthetetlen élmény lehet mindenki számára. Ha ezeket a tippeket követed, biztosan te leszel a szezon legjobb házigazdája, és mindenki alig várja majd a következő bulidat!

nyári party
 Legyen a tiéd a legtökéletesebb nyári party! Forrás: Shutterstock/Halfpoint

Kezd a helyszín előkészítésével a nyári party szervezést

Első lépésként győződj meg róla, hogy a teraszod, kerted rendezett és tiszta. Nyírd le a füvet, gyomláld ki a virágágyásokat (vagy ha módod van rá, bízd meg ezekkel a teendőkkel a kertészedet) és gondoskodj róla, hogy elegendő hely legyen az ülőhelyek és az asztalok számára. Ha nincs elég helyed, szerezz be plusz összecsukható székeket és asztalokat.

A dekoráció a kerti party lelke

Válassz egy színtémát vagy stílust, például boho chic, trópusi, vintage vagy éppen modern. Ha megvan a stílus, irány egy party kellékes bolt: szerezz be mindent, amire szükséged lehet: terítőket, lampionokat, fényfüzéreket, gyertyákat, stb... A színes virágok és zöld növények elhelyezése is feldobja a hangulatot, ezért ne sajnáld az időt a szép virágkompozíciók elkészítésére.

 

Kényelmes ülőhelyek, elégedett vendégek

Gondoskodj arról, hogy minden vendég kényelmesen ülhessen. Ha a hagyományos székek nem elégítik ki a meghívott társaság igényeit, tegyél rájuk kényelmes ülőpárnákat. Helyezz el pár nagy, puha párnát vagy babzsákot a fűre. Ha van rá lehetőség a kertben, vagy a teraszodon néhány függőágy, vagy függőfotel is remek ötlet, ezekben kellemesen tudnak majd lazulni vendégeid. 

Ínyenc élmények

Egy jó kerti party elképzelhetetlen finom ételek és italok nélkül. Készíts elő könnyen fogyasztható, nyári ételeket, mint például grillezett húsok, saláták, gyümölcsök és különféle tapasok. Az italokat se hagyd ki: készíts frissítő koktélokat, limonádét és jéghideg vizet. Ne felejtsd el a hűtőtáskát vagy jégkádat sem, hogy minden ital hosszú ideig hűs maradjon a nyári melegben.

Fesztiválhangulat a kertedben

Ha több órás, vagy akár egy egész napos bulit tervezel, akkor gondoskodj néhány szórakoztató programról is, hogy a vendégek sose unatkozzanak. Beállíthatsz egy kis táncteret, ahol mindenki kedvére rophatja, vagy szervezhetsz kerti játékokat, mint például pétanque, tollaslabda vagy frisbee. Ezekhez se felejtsd el megvenni a szükséges sport eszközöket, kiegészítőket. Ha nagyobb a társaság, készülhetsz társasjátékokkal, kártyajátékokkal is, ezek kiváló szórakozási lehetőséget nyújtanak, és hozzájárulnak a parti hangulatához.

Varázslatos dallamok

A zene elengedhetetlen egy jó bulihoz. Készíts előre egy lejátszási listát, amelyben vegyesen szerepelnek pörgős és lazítós számok is. Ha van rá lehetőség, hívj meg egy helyi zenekart vagy DJ-t, hogy igazán különleges legyen az este.

Ne feledkezz meg a vendégek biztonságáról és kényelméről sem 

Gondoskodj elegendő árnyékról és hűsölési lehetőségről a nap folyamán, valamint rovarriasztóról és naptejről. Este pedig ügyelj a megfelelő világításra (fényfüzérek, gyertyák, fáklyák, led lámpák) hogy senki se botorkáljon a sötétben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.