Szilágyi Áron megmutatta, milyen szobákban laknak a sportolók Párizsban - VIDEÓ

Olimpia 2024 Párizs Szilágyi Áron olimpiai falu
A magyar olimpiai csapat közösségi oldalaira került fel az a videó, amiben háromszoros olimpiai bajnok kardvívónk megmutatta, milyen szobában laknak a sportolók a játékok idején. Szilágyi Áron szerint a helyiségek nagyon egyszerűek, de mindenük megvan, amire szükségük lehet.

Szilágyi Áron az első magyar sportolók között volt, akik megérkeztek Párizsba, és elfoglalták szálláshelyüket az olimpia faluban. A vívó a magyar olimpiai csapat közösségi oldalain mutatta meg, milyen körülmények között töltik napjaikat a francia fővárosban.

Szilágyi Áron, olimpia 2024,
Szilágyi Áron mutatta meg az olimpiai sportolók szobáit Párizsban
Forrás: https://www.facebook.com/olympicteamhungary

„Alapvetően azt mondanám, hogy elég puritán, funkcionális a helyiség. Ruhatároló, egy ágy, kisszekrény, de igazából minden megvan, amire egy magyar sportolónak szüksége van. Itt vagyunk egyébként az ausztrálok, olaszok, spanyolok ölelésében" - mondta Áron, majd hozzátette, szerencsére minden közel van hozzájuk. Bár nincsenek az olimpiai faluban nagy távolságok, de azért érdemes az idővel számolni, ha valaki megy valahova.

Az olimpiai címvédő Szilágyi Áron sajnos már az első meccsén kiesett. A nála jóval gyengébbnek számító kanadai Fares Arfa győzte le. Áront sokkolták a történtek.

Nem tudok olyan elemet kiemelni, amelyben jobb lettem volna az ellenfelemnél, taktikailag, fizikailag és technikailag is fölém nőtt, mintha olvasott volna engem. Olyan érzésem volt, mintha én lennék az újonc, és ő a háromszoros olimpiai bajnok. 0-6-ról 4-6-ra feljöttem, majd csináltam egy butaságot, pedig ha 5-6, az meghozhatta volna a fordulatot

 - mondta az Origo Sportnak

Minden a versenyzők kényelmét szolgálja az olimpiai faluban

Az M4 Sport mutatta be azt, milyen is az olimpia falu, mennyi minden szolgálja a versenyzők kényelmét, ameddig Párizsban tartózkodnak. A faluba - amely 14 500 sportoló és hivatalos kísérő otthona - nem egyszerű bejutni, tényleg lépten-nyomon világsztárokba botlik az ember. A sportolók számára is van egy hivatalos olimpiai bolt, ahol az ereklyék, kabalák beszerezhetők. A falun belül a versenyzők golfkocsikkal vagy biciklikkel közlekedhetnek - utóbbit választják a legtöbben. De van fodrászat, szépségszalon, és játékterem is, valamint egy hatalmas tévészoba, ahol az éppen zajló versenyeket követhetik nyomon. Az olimpiai falu éttermében 4000 férőhely van, ennyien tudnak egyszerre leülni.

Muhari Eszter szerezte a magyar küldöttség első érmét

Muhari Eszter párbajtőröző szombat este bronzérmet szerzett. A 21 éves sportolónak ez az első olimpiája, mégis elképesztő bravúrral küzdött be magát a legjobb négy közé. Az elődöntőt ugyan elvesztette, de a bronzmeccset megnyerte az észt Nelli Differt ellen.

MUHARI Eszter
Muhari Eszter bronzérmet szerzett Párizsban
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Eszter Amerikában tanul, de az olimpiai felkészülés miatt felfüggesztette az iskolát - szeptemberben azonban szeretné folytatni tanulmányait. A párbajtőröző az idegen nyelvek megszállottja, most tanulja az ötödik nyelvet.

„Valóban nagy fanatikus vagyok. Az idegen nyelvekkel kapcsolok ki, ez a szenvedélyem, a mindenem, nagyon élvezem, amikor ezzel foglalkozhatok. A víváson túl nagyon szívesen dolgoznék olyan szakmában, ahol szükség van az idegen nyelvekre, de a gazdasági elemzés is érdekel. Most tanulom az ötödik nyelvet, de nálam ez úgy működik, hogy egy nyelvben el kell jutnom a maximumig ahhoz, hogy a következőt elkezdhessem. Nem csak próbálok beszélni, papírt is szereztem az előző nyelvekből is. Szeretek külföldiekkel beszélni, és a nyelvük által jobban megismerni a kultúrájukat” - mondta az olimpia kezdete előtt pár nappal.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.