Graceland: Elvis Presley családja elleni csalás miatt tartóztattak le egy nőt

Elvis Presley's Graceland
Getty Images/Elvis Presley's Graceland - Robert Alexander
elárverezés elvis presley Graceland
A vádlott a néhai énekes sztár családi birtokára, Gracelandre akart kényszer-árverést elrendeltetni. Elvis Presley unokája fordult bírósághoz csalás miatt.

Elvis Presley családja elleni csalás miatt tartóztattak le egy nőt pénteken a hatóságok, aki a néhai énekes sztár családi birtokára, Gracelandre akart kényszer-árverést elrendeltetni. 

Graceland: Elvis Presley családja elleni csalás miatt tartóztattak le egy nőt
Graceland: Elvis Presley családja elleni csalás miatt tartóztattak le egy nőt
Forrás: © Lisa O'Connor/ZUMAPRESS.com

 

A hamis papírok szerint Elvis Presley múzeum 3,8 millió dollárral tartozik

Az ügyészség közlése szerint az 53 éves Lisa Jeanine Findley azt állította, hogy Elvis Presley tavaly elhunyt lánya, Lisa Marie Presley az ingatlant ajánlotta fel egy 2018-as hitel fedezeteként, majd a kölcsönt nem fizette vissza. A nő hitelszerződést hamisított, majd egy Memphis-i napilapban még májusban közzétette az árverésről szóló közleményt, ami szerint a legmagasabb árajánlat győzött volna.  Az 5 hektáros birtokra vonatkozó árverési hirdetmény szerint, a Promenade Trust, ami az ingatlan és a rajta található Elvis Presley múzeum, a Graceland múzeum kezelője 3,8 millió dollárral tartozik.  

Ez állhat az árverés hátterében

Az árverés egyébként egy hitellevél miatt jöhetett létre, amelyet Riley elhunyt édesanyja, Lisa Marie Presley saját kezével írt alá, és amelynek fedezete a Graceland volt. A kölcsönt állítólag egy missourii székhelyű cég nyújtotta. A cég azt állítja, hogy Lisa Marie  nem adta vissza a tartozását. Elvis Presley unokája viszont az ügyet már 2022-ben bíróság elé vitte és azt állítja, hogy anyja soha nem vett fel pénzt a nevezett cégtől. Információk szerint a dokumentumok hamisak, Lisa Marie aláírásait hamisították, illetve a Naussany Investments nevű vállalat még csak nem is legitim cég. Ráadásul a dokumentumokon feltüntetett közjegyző tagadja, hogy hitelesítette volna Lisa Marie aláírását, vagy hogy valaha is találkozott volna vele.

A zenészlegenda unokája fordult bírósághoz csalás miatt

Az árverezési felhívás megjelenését követően Riley Keough, Elvis Presley unokája fordult bírósághoz csalás miatt, aki tavaly megörökölte a tulajdonjogot, a bíró ezt követően ideiglenes rendelkezéssel leállította az árverési folyamatot. A perirat szerint Lisa Marie Presley soha nem fordult hitelért a hamisított dokumentumokban szereplő pénzügyi vállalkozáshoz, és az is kiderült, hogy az iraton szereplő közjegyző aláírását valószínűleg szintén meghamisították.  A bírói beavatkozást követően Tennessee állam főügyészsége indított nyomozást, majd júniusban átadta az ügyet a szövetségi hatóságoknak, amelyek elrendelték a csalással gyanúsított nő letartóztatását. 

Graceland nem csupán egy ház

A vádemelés bejelentése egybeesett Elvis Presley halálának évfordulójával, aki 1977. június 16-án a ma kulturális zarándokhelynek számító birtokán, Gracelanden halt meg, ami több, mint egy ház...  

Elvis Presley
A Graceland több mint egy ház
Forrás: Elvis Presley

A Memphis városában található 14 hektáros Graceland a Fehér Ház után ez a leghíresebb otthon az USA-ban. Graceland hivatalosan 1982 júniusában nyílt meg a turisták előtt, mindössze 5 évvel Elvis Presley halála után. Azóta már több mint 20 millió látogatója volt a világ minden tájáról. Az utazási szezon csúcspontján a birtokon naponta több mint 4000 látogató fordul meg ott. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.