A légiutas-kísérő elárulta, mi az az egy dolog, amit mindenképpen vigyél fel a repülőgépre

Shutterstock/Standret -
repülés repülőút repülővel légiutas-kísérő
Valószínűleg ismered a híres repülős napszemüveget. A légiutas-kísérő szerint a napszemüveg nem csak stílusos, de praktikus is az utazás során.

A napszemüveg viselése a repülőgépen nem csak kényelmesebbé és pihentetőbbé teheti az utazást, hanem védi is a szemet a káros UV-sugaraktól és a zavaró fényektől. A légiutas-kísérő szerint különösen hasznos lehet, ha hosszú repülőútra készülsz, vagy ha nehezen tudsz elaludni a fedélzeten. Tehát feltétlen vidd magaddal a napszemüveget a következő repülőutad során, mutatjuk, hogy miért! 

légiutas-kísérő
A légiutas-kísérő szerint a napszemüveg nem csupán divatos kiegészítő, hanem hasznos eszköz is az utazás során. Forrás: Shutterstock/Matej Kastelic

Miért érdemes napszemüveget viselni a repülőgépen? – A légiutas-kísérő tippjei

Ha valaha is ültél már repülőgépen, biztosan tapasztaltad, hogy a repülés során a magasban a napfény sokkal erősebbnek, zavaróbbnak tűnik. De miért ne használnád ki a napszemüveg előnyeit a fedélzeten? A tapasztalt légiutas-kísérő arra hívja fel a figyelmet, hogy a napszemüveg nem csupán divatos kiegészítő, hanem hasznos eszköz is lehet az utazás során.

UV-védelem és szemfáradtság csökkentése

A repülőgépek ablakai nem mindig nyújtanak teljes UV-védelmet. Az erős napfény és az UV-sugarak szemfáradtságot, valamint szemszárazságot okozhatnak. A napszemüveg segít megvédeni a szemet a káros sugaraktól, így csökkentve a fáradtságot és diszkomfort érzetet. A napszemüveg nemcsak a UV-sugarak ellen nyújt védelmet, hanem csökkenti a zavaró fényeket is, főleg az ablak mellett ülő utasok számára. Az erős napfény és a felhők feletti fényvisszaverődés zavaró lehet, különösen hosszú repülőutak során. A napszemüveg használatával javítható a látás és csökkenthető a fény által okozott zavar.

Alvássegítés és jetlag kezelése

Míg olyan gyönyörű úti célok, mint Párizs vagy Róma csak néhány órányi repülőtávolságra vannak Budapesttől, más helyek ennél sokkal távolabb esnek. Ha nehezen tudsz elaludni a hosszú, több órás repülőút során a repülőgépen, a napszemüveg igazi csodát tehet. A napszemüveg blokkolja a zavaró fényeket, ezáltal segít pihenni és aludni az utazás során. Ha célállomásod időzónája eltér az otthoni időzónádtól, a napszemüveg viselése segíthet a jetlag kezelésében is, mivel blokkolja a fényt, ami segít fenntartani a belső órád ritmusát.

Tippek és figyelmeztetések

Fontos megjegyezni, hogy a biztonsági ellenőrzés során le kell venned a napszemüveget, hogy azonosítani tudjanak. Az is hasznos, ha a napszemüveget merev tokban tárolod, hogy elkerüld a sérüléseket. Készülj fel arra is, hogy a fémet tartalmazó napszemüvegek beindíthatják a fémdetektort, ezért érdemes azokat az ellenőrzés során levenni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.